Premierul Ludovic Orban a afirmat că data alegerilor locale, 27 septembrie, a fost stabilită prin lege, iar orice schimbare trebuie să fie făcută de Parlament. El a precizat că dacă se respectă regulile, atunci nu va exista risc epidemilogic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ludovic Orban a declarat, duminică seară, la B1 Tv, că data alegerilor a fost stabilită în urma unui consens între lideri politici.

“Data alegerilor de 27 septembrie a fost stabilită prin lege, de Parlament şi a fost stabilită în urma negocierilor care au fost purtate de lideri politici în care a existat consens, nu ştiu dacă a existat un lider care să nu fi fost de acord cu data de 27 septembrie”, a afirmat Orban.

El a menţionat că orice schimbare a acestei date trebuie făcută de Parlament.

“Orice schimbare a acestei date a alegerilor trebuie făcută de Parlament. Toată lumea încearcă să arate cu degetul spre Guvern, nu guvernul a hotărât data alegerilor pentru că în urma deciziei Curţii Constituţionale, care zis că data alegerilor pentru locale poate fi hotărâtă şi de Parlament, şi de Guvern, Parlamentul a zis că vrea să stabilească data. Am făcut un un proiect de lege, l-am trimis la Parlament, a fost votat aproape în unanimitate”, a afirmat premierul.

El a precizat că liberalii pregătesc un set de reguli sanitare pe care să le respecte candidaţii PNL la alegerile locale, printre care sunt purtarea măştii de protecţie şi să aibă dezinfectanţi asupra lor.

Întrebat dacă îi vede pe candidaţi cu mască în campania electorală, Orban a răspuns: “Îl poţi vedea pe candidat pe online, la televizor nu trebuie să porţi mască. Pe stradă porţi mască. Până la urmă, ochii contează, când te uiţi la un om prima oară, te uiţi la ochii lui. Nu votăm numai după ochi, o să fie cunoscuţi candidaţii”.

Orban a menţionat că, dacă se respectă regulile, nu există risc epidemiologic la alegerile locale.

“Din punctul nostru de vedere dacă se respectă regulile şi noi vom discuta cu ceilalţi lideri politici să stabilim de comun acord un reguli de protecţie sanitară care să fie respectate de toţi candidaţii, Dacă aceste reguli sunt adoptate, din punctul meu de vedere nu există un risc epidemiologic”, a explicat Orban

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.