Premierul Ludovic Orban a afirmat, luni, că se va discuta în şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) impunerea portului măştii în spaţiile deschise în toate localităţile unde incidenţa cumulată a cazurilor depăşeşte 1,5 cazuri la mie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”CNSU va analiza propunerea de introducere a portului măştii şi în spaţiile deschise pentru toate judeţenele unde se depăşeşte rata de infectare de 1,5 la mie. Ea va fi propunere a CNSU şi trebuie transpusă de Guvern joi şi cel mai probabil joi vom adopta modificarea la hotărârea de Guvern privind starea de alertă”, a declatat, luni, premieurl Ludovoc Orban.

Întrebat de ce se are în vedere o astfel de măsură, Orban a precizat: ”Portul măştii reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de protecţie împotriva virusului şi deja de la 1,5 la mie trebuie să luăm această măsură pentru prevenirea răspândirii virusului”.

Şedinţa CNSU va avea loc la ora 19.00. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.