Premierul Ludovic Orban a anunţat că va trebui să fie întrunit luni Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) şi apoi făcută o şedinţă de Guvern în care să fie aprobată hotărârea privind prelungirea stării de alertă, în contextul în care până în prezent nu a fost dat avizul Consiliului Legislativ pe proiectul de act normativ. El a adăugat că hotărârea va include şi măsuri în ziua votului la alegerile locale precum şi măsuri de relaxare în anumite domenii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Proiectul privind prelungirea stării de alertă a fost elaborat şi trimis la Secretariatul General al Guvernului”, a afirmat un secretar de stat la şedinţa de joi a Executivului. 

La rândul său, premierul a precizat că, în cazul în care nu există până acum avizul Consiliului Lgislativ, trebuie amânată adoptarea proiectului de hotărâre privind prelungirea stării de alertă până luni. 

„Deci nu avem încă avizul Consiliului Legislativ. Dacă nu îl avem ca să îl adoptăm azi, asta înseamnă că luni trebuie să facem CNSU şi şedinţă de Guvern astfel încât să adoptăm prelungirea starea de urgenţă. Solicitaţi Consiliului Legislativ să dea cât mai repede avizul. Sunt prevederi legate de ziua votului care trebuie introduse în ziua votului şi mai sunt câteva măsuri de relaxare în anumite domenii”.

Nelu Tătaru a anunţat, joi la Piteşti, că propunerea Ministerului Sănătăţii este ca starea de alertă să fie prelungită cu încă o lună.

„După cum vedem şi evoluţia, suntem pe un platou. Propunerea Ministerului Sănătăţii este de prelungire a stării de alertă”, a spus Nelu Tătaru într-o conferinţă de presă susţinută joi la Piteşti.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că propunerea este ca prelungirea stări de alertă să fie cu alte 30 de zile. 

Guvernul a prelungit, printr-o hotârâre în şedinţa din 16 august, starea de alertă pentru încă o lună. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.