Ora premierului, în care premierul Vioriva Dăncilă urma să participe la o dezbatere pe tema legilor justiţiei în Camera Deputaţilor, a fost amântă miercuri, premierul urmând să participe în acelaşi interval la ceremonia de depunere a jurământului de către ministrul delegat pentru Afaceri Europene George Ciamba.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor erau programate, de la ora 10:00, "Dezbateri politice, cu participarea prim-ministrului, la solicitarea Grupului parlamentar al PNL cu tema "Angajamentul Guvernului Dăncilă privind respectarea recomandărilor Comisiei de la Veneţia şi ale reprezentanţilor instituţiilor UE referitoare la modificările Legilor Justiţiei, ale Codului penal şi ale Codului de procedură penală"", în ccdrul Orei premierului.

Deputatul social-democrat Georgian Pop a explicat că amânarea, decisă la propunerea vicepreşedintelui Camerei Florin Iordache, a fost determinată de suprapunerile de program ale lui Dăncilă care, tot de la ora 10:00 ar urma să participe, la Palatul Cotroceni, la învestirea lui George Ciamba ca ministru delegat pentru Afaceri Europene. 

Cu ocazia ceremoniei de la Cotroceni, preşedintele Klaus Iohnnis şi premierul Viorica Dăncilă se întâlnesc faţă în faţă după mai multe schimburi dure de replici pe care şi le-au transmis în ultima vremeprin intermediul presei, pe tema pregătirilor pentru preluarea preşedinţiei rotative a Consiliului UE, a modificărilor din Justiţie şi în contextul reacţiilor la raportul MCV şi la Rezoluţia privind statul de drept în România, adoptată de Parlaamentul European.

Pe programul oficial al premierului, miercuri dimineaţă nu era înscris niciun eveniment.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.