Liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan, a declarat, marţi, că PSD a pierdut alegerile din cauza acţiunilor lui Liviu Dragnea, că partidul nu trebuie să cedeze guvernarea până la alegerile parlamentare din 2020 şi că PSD arată „mai frumos” fără Dragnea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă intenţionează să candideze la alegerile prezidenţiale din toamnă, Oprişan a declarat: „Ştiţi cum e. Politicienii au o carieră şi au un parcurs. Eu zic că în principiu în raniţa fiecărui soldat poate să stea bastonul de mareşal. (...) Nu putem discuta despre acest lucru în acest moment. Nu vorbim acuma despre alegeri prezidenţiale”.

„Au fost alegeri europarlamentare în România şi populaţia ţării a decis aşa cum ştiţi, deci situaţia e împărţită, dar mandatul primit de PSD în 2016 pentru guvernare ţine 4 ani. Când vor fi alegeri parlamentare, în 2020, atunci o să avem altă situaţie. Alegeri anticipate este exclus pentru că pe mecanismul constituţional românesc este aproape imposibilă declanşarea unei asemenea acţiuni”, a mai declarat Oprişan.

Întrebat cine ar trebui să ia locul lui Liviu Dragnea, Oprişan a răspuns: „Cel mai bun coleg dintre noi, în cadru statutar şi la congres”.

El a spus că e prematur să spună dacă îşi va depune candidatura la congres.

„N-am pierdut eu alegerile la Focşani şi nici în judeţul Vrancea, le-a pierdut PSD-ul lui Liviu Dragnea. Alegerile în România au fost pierdute cât se poate de clar pe acţiunile lui Liviu Dragnea, asupra cărora eu am avut poziţii divergente permanent”, a mai declarat liderul PSD Vrancea.

În legătură cu faptul că nu a semnat scrisoarea prin care unii lideri PSD au cerut demisia lui Dragnea la un moment dat, Oprişan a spus: „Mi-a fost mai dragă stabilitatea partidului şi solidaritatea din interiorul PSD decât... Dragnea nu era o miză la acel moment”.

Întrebat cum arată PSD fără Liviu Dragnea, Oprişan a afirmat: „Arată mai frumos”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.