Fostul ministru Gabriel Oprea a declarat, vineri dimineaţă, la Curtea de Apel Bucureşti, unde a venit pentru a fi audiat în dosarul lui Neculai Onţanu, că în seara prezidenţialelor din 2009, la întâlnirea despre care a relatat jurnalistul Dan Andronic şi la care ar fi participat Laura Codruţa Kovesi, George Maior, Florian Coldea şi Vasile Dâncu,"s-a mâncat timp de două ore, două ore şi jumătate". Oprea, care a mai spus că a existat o singură astfel de întâlnire, nu a vrut să comenteze declaraţiile lui Marian Vanghelie, care a spus că fostul ministru a susţinut că a fost drogat de George Maior.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu a fost decât o singură întâlnire, o masă, o întâlnire informală. S-a mâncat timp de două ore, două ore şi jumătate...", a spus Oprea, referindu-se la întâlnirea despre care a relatat Dan Andronic.

Întrebat cum comentează afirmaţiile lui Marian Vanghelie, care a susţinut că Gabriel Oprea ar fi spus că a fost drogat de George Maior, fostul ministru a răspuns: "M-aţi auzit vreodată să comentez ceva despre domnul Vanghelie?".

Oprea a venit, vineri dimineaţă, la Curtea de Apel Bucureşti, pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul în care fostul primar al Sectorului 2, Neculai Onţanu, este acuzat că a luat mită un teren de 1.500 de metri pătraţi într-o zonă rezidenţială de pe strada Barbu Văcărescu, pentru a facilita retrocedarea mai multor terenuri de peste 83.000 de metri pătraţi.

Joi seară, Oprea a declarat, la Antena 3, referindu-se la întâlnirea din seara alegerilor prezidenţiale din 2009 că a fost doar o invitaţie la masă cu ocazia zilei lui Neculai Onţanu.

”Mă uit la televizor şi mă doare capul. Am anunţat că dau o masă, la mine acasă. Era ziua lui Onţanu. L-am invitat pe domnul Andronic, pe Anghel Iordănescu, pe Vasile Dâncu, l-am invitat şi pe domnul Maior. Masa a durat până la ora 22.30 - 23.00. Eu nu ştiu ce a discutat fiecare, mi-am făcut datoria de gazdă. A fost o simplă masă”, a spus Gabriel Oprea la Antena 3, după care a închis telefonul.

Ulterior, el a revenit, confirmând şi prezenţa lui Florian Coldea la întâlnire.

”Vă explic moment cu moment. Nu infirm faptul că a fost domnul Coldea, dar vreau să vă explic exact. Să ştiţi că mai sunt şi mese între prieteni sau între colegi şi nu durează toată noaptea. A durat doar două ore jumătate şi a fost doar o masă”, a mai spus Gabriel Oprea.

După declaraţia lui Gabriel Oprea, Dan Andronic a scris pe Facebook că în 6 decembrie 2009 a stat până după ora 21.00 cu Sebastian Vlădescu, cu fosta soţie a lui Călin Popescu Tăriceanu, Ioana, şi cu nişte prieteni şi a văzut rezultatele exit-pollurilor. El a susţinut că a fost sunat după ora 21.00 de Gabriel Oprea, care l-a chemat la el acasă, nu la ziua lui Nicolae Onţanu, pe care nici nu prea îl cunoştea. Andronic spune că nu a stat la nici o masă, ci a intrat direct în birou, unde erau Maior, Coldea, Kovesi şi Vasile Dâncu.

Fostul primar al Sectorului 5 al Capitalei Marian Vanghelie a declarat, joi, la Curtea de Apel Bucureşti, referitor la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din 2009, că ştia despre implicarea lui Gabriel Oprea şi a lui George Maior pentru a-l face pe Traian Băsescu să câştige scrutinul, fapt cunoscut de mai multe persoane, cărora le-ar fi teamă să vorbească. Vanghelie le-a mai spus jurnaliştilor să îl caute pe Gabriel Oprea, care ar fi susţinut că George Maior l-a drogat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.