Vicepreşedintele PSD Lia Olguţa Vasilescu a declarat, duminică, la Antena 3, că prima variantă de premier propusă de majoritate va fi acceptată de preşedintele Klaus Iohannis şi nu se va ajunge la un al doilea vot, cu riscul alegerilor anticipate, deoarece există "un milion de tertipuri parlamentare" pentru blocarea lui, precum blocarea votului în conducerea Parlamentului, controlată de actuala majoritate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebată dacă se poate ajunge la alegeri anticiapte, în cazul în care preşedintele Iohannis numeşte un premier altul decât cel propus de PSD-ALDE şi el pică la vot, Lia Olguţa Vasilescu a negat.

"Să ştiţi că sunt un milion de tertipuri parlamentare cât să nu ajungem la vot şi a doua oară. (...) Pur şi simplu, Biroul Permanent nu trece pe ordinea de zi. Biroul Permanent este majoritate pe actuala coaliţie. Dar nu se va ajunge acolo, pentru că nu este cazul să se ajungă acolo", a spus ea.

Ministrul a precizat că majoritatea va fi "testată" direct în cadrul consultărilor de la Palatul Cotroceni.

Potrivit Constituţiei, la alegeri anticipate se poate ajunge doar prin dizolvarea Parlamentului, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură. Dizolvarea se face prin decizie a preşedintelui, după consultarea şefilor Parlamentului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.