Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu a fost avizată favorabil joi, de comisiile de specialitate, cu 32 de voturi „pentru”, 8 „împotrivă” şi o „abţinere”, aceasta ţinând să precizeze, în cadrul audierii, că Guvernul nu doreşte să dărâme pilonul de pensii al statului ca să-l ajute pe cel privat, prin măsura prin care le dă posibilitatea persoanelor cu activităţi independente să opteze către ce pilon doresc să cotizeze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebată despre posibilitatea renunţării la obligativitatea contribuţiilor la sistemul de pensii al statului, ministrul desemnat al Muncii a ţinut să precizeze că măsura vizează doar persoanele care au venituri din activităţi independente.

„Această măsură se referă doar la cei care au venituri din activităţi independente şi, la ora actuală, trebuie să plătească şi la pilonul I de pensie, care este al statului şi la pilonul III de pensii care este privat. Suma care se colectează de la aceste persoane este în jur de 200 milioane lei, este o sumă aproape nesemnificativă şi prin programul de guvernare i-am lăsat să opteze pentru unul dintre cele două piloane de unde pot să şi primească pensie”, a explicat Olguţa Vasilescu.

Deputatul PSD a ţinut să precizeze că Guvernul nu doreşte să dărâme pilonul statului ca să-l ajute pe cel privat.

„Este vorba doar pentru cei care au venituri din activităţi independente, pentru toţi ceilalţi nu s-a schimbat absolut nimic, adică nu vrem să dărâmăm pilonul statului ca să ajutăm piloanele de pensii care sunt private”, a conchis Lia Olguţa Vasilescu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.