Dănuţ Andruşcă a preluat marţi mandatul de ministru al Economiei de la fostul titular, Gheorghe Şimon, la sediul instituţiei, el anunţând şi care sunt proiectele de acte normative care ar vrea să ajungă mai repede pe masa Guvernului şi apoi în dezbatere în Parlament.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În perioada imediat următoare voi trece rapid în revistă şi mă voi familiariza cu priorităţile ministerului, în special cele care decurg din aplicarea programului de guvernare. Îmi doresc ca pe masa Guvernului şi apoi în dezbaterea Parlamentului să ajungă cât mai repede acte normative extrem de importante precum legea minelor, redevenţele, Casa de Comerţ, apele minerale sau legea privind administrarea şi valorificarea participaţiilor statului”, a declarat ministrul Andruşcă, la instalarea în funcţie.

Andruşcă a fost avizat luni cu 42 de voturi pentru, 18 voturi împotrivă şi nicio abţinere în funcţia de ministru al Economiei. Ministrul desemnat a spus că una una dintre priorităţile sale o reprezintă crearea de locuri de muncă mai bine plătite.

”Unul dintre obiectele mele este crearea de locuri de muncă mai bine plătite. Un alt obiectiv este susţinerea producătorilor. (...) Mai multe detalii găsiţi în programul de guvernare”, a spus Andruşcă, după audieri.

Andruşcă a fost director general la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN) Drobeta Turnu Severin, dar şi administrator special al Cuprumin. Între 2014-2015 a devenit consilier al unui secretar de stat în Ministerul Economiei, iar între 2014-2016 a fost preşedintele board-ului Conversmin şi administrator special la Cuprumin.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.