PNL şi PSD continuă, duminică, discuţiile pe marginea Programului de guvernare având de abordat subiecte asupra cărora nu s-a convenit până acum. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că este vorba despre ”aproximativ 5%” din Programul de guvernare, în timp ce liderul PNL, Florin Cîţu, a precizat că sunt subiecte din domeniul Finanţelor, Muncii şi Justiţiei. Punctele asupra cărora nu s-a convenit sunt majorarea pensiilor şi a alocaţiilor, dar şi situaţia Secţiei speciale. Ambii lideri s-au arătat optimişti că discuţiile se vor finaliza duminică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Echipele de negociere ale PNL şi PSD se reunesc, din nou, duminică, de la ora 11.00, la Parlament.  

Negociatorii au de armonizat subiecte asupra cărora nu s-a convenit în rundele anterioare de negocieri, cum ar fi majorarea pensiilor şi a alocaţiilor, dar şi situaţia Secţiei speciale.  

După discuţiile de sâmbătă, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că este vorba despre ”aproximativ 5%” din Programul de guvernare, însă a precizat că discuţiile vor avansa duminică.  

La rândul său, liderul PNL, Florin Cîţu, a precizat că subiectele încă în discuţie sunt din domeniile Finanţe, Muncă şi Justiţie.  

”Mai sunt câteva capitole, le facem mâine”, a afirmat, sâmbătă, Florin Cîţu, la plecarea de la negocieri.  

În ceea ce priveşte desfiinţarea Secţiei speciale, echipele iau în calcul să ceară un nou aviz de la Comisia de la Veneţia, iar subiectul să fie tranşat ulterior, în funcţie de răspunsul primit. 

În cursul zilei de sâmbătă, s-au făcut concesii de ambele părţi, pentru ca discuţiile să avanseze.  

Astfel, PSD este dispus să renunţe la impozitarea progresivă, cu care PNL nu este de acord, lucru afirmat de Florin Cîţu în repetate rânduri.  

În schimb, PNL este dispus să accepte acordarea din nou a voucherelor de vacanţă. Valoarea acestora va fi de 1.450 de lei.  Cu toate acestea, voucherele nu vor putea fi folosite pe litoral, ci doar în staţiuni balneo-climaterice şi în agroturism. 

Liderii PSD şi PSD au afirmat, în repetate rânduri, că vor ca Programul de guvernare să fie finalizat cât mai repede, apoi să se stabilească Executivul, astfel încât să se meargă cât mai repede pentru un vor în Parlament.  

Deocamdată, însă, nu există un consens în ceea ce priveşte numele premierului.  

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.