Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, candidat independent pentru un nou mandat, face publice date financiare care arată că suma alocată pentru subvenţia gigacaloriei în anul 2023 este de aproape patru ori mai mare faţă de anul 2012 şi dublă faţă de anul 2020. Dan afirmă că în mandatul său au fost alocate ”sume mult mai mari pentru subvenţionarea sistemului de termoficare”, care timp de mulţi ani a fost subfinanţat, banii alocaţi fiind folosiţi în investiţii în modernizarea conductelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Nicuşor Dan a prezentat, miercuri, pe Facebook, un grafic conform căruia, dacă în anul 2012 municipalitatea a alocat 527 de milioane de lei pentru subvenţia gigacaloriei, suma alocată în anul 2023 a ajuns la un miliard 878 de milioane de lei, după ce în 2022 suma alocată pentru subvenţia gigacaloriei a fost de un miliard 895 de milioane de lei. 
 
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property
Conform graficului prezentat, banii alocaţi în fiecare din ultimii doi ani reprezintă dublul subvenţiei pentru gigacalorie alocate în 2020. 
 
”Principala problemă a sistemului de termoficare a fost subfinanţarea, iar acest lucru s-a reflectat în avariile tot mai dese. În acest mandat, am plătit sume mult mai mari pentru subvenţionarea sistemului de termoficare, iar acest lucru a permis Companiei Termoenergetica să deruleze investiţii în modernizarea conductelor”, a explicat edilul datele financiare prezentate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.