Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat luni, la Podul Grant, unde a verificat stadiul lucrărilor, că Ordonanţa Guvernului cu noile măsuri fiscale nu trebuia să fie dată în forma în care a fost dată şi că e o gravă ingerinţă a naţionalului în autonomia locală . Nu e normal ca o autoritate centrală să-ţi intervină pe bucătăria ta internă, a mai spus edilul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat dacă Ordonanţa Guvernului afectează lucrările începute de Primărie la infrastructură, Nicuşor Dan a spus: ”Sperăm să avem îngăduinţa constructorului. Afectează, pentru că (..) Ordonanţa spune că noi putem să plătim în lunile noiembrie şi decembrie media lunilor ianuarie-septembrie. În ianuarie-septembrie nu s-a facturat pe această lucrare, s-a facturat un milion în septembrie şi urmează să vină o factură de 9 milioane de lei. Deci noi, neavând plăţi făcute în ianurie-septembrie, nu o să putem plăti. Banii sunt în cont şi toată lumea ştie că suntem serioşi şi că putem să îi plătim iemdiat ce vom aproba bugetul pe anul viitor.”,a spus Nicuşor Dan.
 
El a continuat: ”Această ordonanţă nu trebuia să fie dată în forma în care a fost dată. E o gravă ingerinţă a naţionalului în autonomia locală. Dacă chiar suntem într-o situaţia aşa de disperată financiar trebuia să ni se dea o marjă, să ni se reducă cotele defalcate sau ceva şi noi să fim lăsaţi noi să decidem în cadrul acestei sume, nu să se taie de-a valma posibilitatea noastră de a cheltui”, încheie Nicuşor.

Primarul Capitalei a afirmat că a existat un punct de vedere exprimat de Asociaţia Municipiilor. 

”Evident că nu e normal ca o autoritate centrală să vină să-ţi intervină pe bucătăria ta internă. Binenţeles că în situaţii disperate, sau în fine, grave, cum pare că simtem, trebuie să facem nişte reduceri de cheltuieli dar, dacă se decide asta, trebuie să ţi se lase o marjă de apreciere despre cum să cheltuieşti tu banii mai puţin decât îi ai”, a mai spus primarul. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.