Liderul USR Nicuşor Dan spune că partidul pe care îl va conduce se va opune ”validării mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea condamnat pentru fraudă electorală”, el precizând şi că declaraţia lui Florin Iordache pe acest subiect i se pare ”de un ridicol absolut”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ne vom opune validării mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea condamnat pentru fraudă electorală. Declaraţia lui Florin Iordache, avocatul PSD, că incompatibilitatea între mandat şi condamnarea pentru fraude în alegeri nu se referă la trecut mi se pare de un ridicol absolut. Dar la ce fraude se poate referi regulamentul Camerei Deputaţilor, la cele din viitor?”, scrie Nicuşor Dan pe pagina sa de Facebook.

Regulamentul Camerei Deputaţilor prevede că alegerea unui deputat poate fi invalidată dacă respectivul a fost condamnat definitiv pentru infracţiuni legate de derularea procesului electoral.

”Comisia de validare propune invalidarea alegerii unui deputat (…) în cazul în care există o hotărâre judecătorească de condamnare, rămasă definitivă, privind săvârşirea de către respectivul deputat a unor infracţiuni legate de derularea procesului electoral”, se arată în articolul 7, alineatul (3) din Regulamentul Camerei Deputaţilor.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Florin Iordache, a declarat, sâmbătă, pentru News.ro, că articolul din Regulamentul forului care l-ar putea împiedica pe Liviu Dragnea să fie validat ca deputat se referă doar la condamnări definitive pentru alegerile curente, iar astfel liderul PSD "nu a fost ales prin fraudă".

"Discutăm de aceste alegeri pentru validare. BEC a comunicat că nu s-au comis fraude electorale. E simplu, niciun deputat nu a fost ales prin fraudă", spune Florin Iordache, dând de înţeles că prevederea privind condamnarea definitivă pentru fraude electorale ar fi trebuit să aibă loc în cazul alegerilor care tocmai s-au încheiat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.