Preşedintele USR, Nicuşor Dan, a declarat, miercuri, la Parlament, că miza în acest moment nu o constituie o posibilă demisie a premierului Sorin Grindeanu şi a ministrului Justiţiei, Florin Iordache, deoarece aceştia sunt „nişte nimeni”, miza fiind să se oprească actul normativ care „pune în paranteze tot ce a însemnat sistem de justiţie în România”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chestionat dacă vom asista la o demisie în Guvernul Grindeanu, liderul USR a susţinut că nu aceasta este miza în urma deciziei Guvernului de a adopta ordonanţa de urgenţă prin care se modifică Codurile penale.

”Miza în acest moment nu este să îşi dea demisia domnul Iordache. Domnul Iordache e un nimeni, sau domnul Grindeanu. Domnul Grindeanu e un nimeni. Miza este să se oprească acest text normativ care pune în paranteze tot ce a însemnat sistem de justiţie în România”, a răspuns Nicuşor Dan.

De asemenea, întrebat dacă este un gest simbolic faptul că toţi parlamentarii USR au venit la Parlament îmbrăcaţi în negru, deputatul a răspuns afirmativ.

”Este un gest simbolic faţă de ce s-a întâmplat azi-noapte şi este o manifestare a solidarităţii cu oamenii care au ieşit şi vor ieşi în stradă”, a subliniat liderul USR.

În ceea ce priveşte bugetul pe 2017, Nicuşor Dan a spus că „ar fi ridicol” să se discute bugetul, în condiţiile în care „s-a suspendat” statul de drept în România.

„Noi toţi am lucrat săptămâna trecută pe amendamente la Legea bugetului, însă considerăm că în momentul în care practic s-a suspendat statul de drept în România, ar fi ridicol să ne prefacem că nu s-a întâmplat nimic şi să discutăm amendament cu amendament Legea bugetului. Ce am muncit, o să depunem oficial. Modul în care ne vom comporta în comisii sau în plen o să decidem şi o să anunţăm curând”, a conchis Nicuşor Dan. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.