Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă, miercuri, că nu are nicio aşteptare de la noul prefect al Capitalei, dacă funcţia va fi preluată de subprefectul Anca Artene. ”Nu s-au ţinut decât de mărunţişuri şi de a ne pune beţe în roate”, afirmă primarul general.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nicuşor Dan a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, ce aşteptări are de la noul prefect al Capitalei şi a afirmat: ”Nicio aşteptare, dacă se confirmă că o să fie dna. Artene. Nu s-au ţinut împreună cu domnul Greblă decât de mărunţişuri şi de a ne pune beţe în roate”.

Acesta s-a referit la acte pe care Prefectura le-a contestat în instanţă, chiar dacă nu avea atribuţii în acest sens.

”Vă dau un singur exemplu. Există o hotărâre de instanţă care spune că prefectul nu are atribuţii în a contesta în instanţă chestiuni care ţin de raporturi de muncă, adică sancţiuni disciplinare pe care primarul le dă sau transferuri sau lucruri din astea şi continuă să atace în instanţă tipul ăsta de acte. Astea sunt chestiunile mărunte cu care ne pum beţe în roate”, a adăugat primarul general.

Potrivit acestuia, ”chestiunile grave sunt cele legate de urbanism”.

”De doi ani şi jumătate, reclam PUZ-urile  de sector, în mod vădit nelegale, şi nu fac nimic. Pe de altă parte, încă scormonesc la ce s-a întâmplat acum 23 de ani cu PUZ zone protejate, încercând să găsească motive de nelegalitate pentru această documentaţie, ca să dea drumul la nenorocirea urbanistică în zonele istorice ale Bucureştiului”, a mai afirmat primarul general.

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a fost votat marţi de plenul Parlamentului în funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (AEP), pentru un mandat de 8 ani, cu 251 de voturi pentru şi 110 voturi împotrivă.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.