Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat, joi seară, că susţine ”cu toată inima” măsura închiderii şcolilor în contextul unei incidenţe cumulate de peste 3 cazuri la mia de locuitori, copiii fiind transmiţători ai bolii. Primarul general a precizat că în Bucureşti şcoala online se poate desfăşura ”în condiţii acceptabile”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nicuşor Da a fost întrebat. Joi seară, la B 1 TV, c epărere are despre închiderea şcolilor, în condiţiile în care municipiul înegistrează o incidenţă de peste 3 cazuri la mia de locuitori şi a afirmat: ”Copiii sunt transmiţători ai acestei boli. Specialiştii în care am încredere au spus: întrucât şcolile sunt o sursă de transmiere a bolii şi noi avem în Bucureşti şcoli care învaţă în trei schimburi şi este, practic, imposibil să faci o distanţare a copiilor în clasele supraaglomerate, o măsură de siguranţă în condiţiile în care suntem în Bucureşti şi putem să facem şcoală online în condiţii acceptabile. Este o măsură de siguranţă pe care eu o susţin cu toată inima. Până când nu  vom scădea la acel indice sub 3 eu susţin ca şcolile să rămână în continuare închise”.

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a precizat că măsura închiderii şcolilor în Capitală este una injustă pentru elevi şi profesori şi adăugat că social-democraţii solicită noului prefect al Bucureştiului Traian Berbeceanu să redeschidă şcolile în oraş.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.