Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, despre decizia de a tăia în 2020 indemnizaţia pentru persoane cu handicap, că atunci când a ajuns în funcţie a găsit primăria la minus 3 miliarde de lei şi şi cu mare părere de rău a amânat plata a jumătate din indemnizaţia persoanelor cu dizabilităţi, doar adulţi, nu şi copii şi a plătit, timp de 3 ani, 250 de lei. Primarul a precizat că în compensaţie, începând cu luna aprilie 2024, pentru a ajunge la zi cu aceste sume, vom plăti 750 de lei, timp de trei ani, şi atunci se vor acoperi aceste sume.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a fost întrebat într-o conferinţă de presă de ce a tăiat indemnizaţiile persoanelor cu handicap.

”Din cauza uriaşei dificultăţi financiare pe care am avut-o în 2020, am tăiat din toate părţile şi cu mare părere de rău am amânat plata a jumătate din indemnizaţia persoanelor cu dizabilităţi, doar adulţi, nu şi copii şi am plătit, timp de 3 ani, 250 de lei. În compensaţie, începând cu luna aprilie 2024, pentru a ajunge la zi cu aceste sume, vom plăti 750 de lei, timp de trei ani, şi atunci se vor acoperi”, a arătat primarul.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Întrebat de ce nu a tăiat alte cheltuieli, primarul a răspuns: ”Aşa cum am spus, teoretic, eu trebuia să găsesc primăria pe zero, dar am găsit-o la minus 3 miliarde de lei, datorii curente, obligatorii a fi plătite. Am plătit din foarte multe părţi din care nu mi-aş fi dorit să tai”.

”Am tăiat paza din parcuri, am tăiat sumele de bani pe care le-am alocat în parcuri, nu mi-aş fi dorit. Riscul era să avem un colaps al sistemului de transport public, un colaps al sistemului de termoficare”, a mai arătat Nicuşor Dan. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.