Europarlamentarul independent Nicu Ştefănuţă, afiliat grupului Verzilor, susţine că şansele ca România să adere la Schengen anul acesta sunt aproape de zero. Nicu Ştefănuţă le cere românilor să nu voteze AUR din supărare pentru eşecul Schengen. ”Dacă noi venim cu extrema dreapta la guvernare, subiectul Schengen va fi închis pentru următorul deceniu”, susţine Ştefănuţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„O spun cu regret pentru români: aderarea la Schengen are şanse aproape zero. Ştiu că în România lumea vede acest lucru ca o înfrângere a clasei politice actuale şi e corect să o vadă aşa. Problema e că românul poate vedea asta ca un imbold în a vota extrema dreapta. Eu îi spun românului: extrema dreapta a fost problema de la început. Din cauza extremei dreapta nu avem noi Schengen acum. Din cauza extremei dreapta care mătură Austria şi face ca Nehammer să se ia după extrema dreapta nu avem Schengen. Din cauza rezultatului din Olanda, care a dus extrema dreapta la putere, nu avem Schengen acum. Şi atunci soluţia să alegi AUR din supărare pentru Schengen este exact contraindicată, este tratamentul greşit. Va face problema şi mai groasă”, a declarat Nicu Ştefănuţă la o conferinţă organizată de biroul Parlamentului european în România. 
 
Europarlamentarul român susţine că aderarea României la Schengen va fi împinsă spre anul 2025, în contextul în care anul viitor statele europene sunt concentrate pe alegerile europarlamentare. 
 
„Suntem împinşi cu aderarea la Schengen spre anul 2025, dar dacă noi venim cu extrema dreaptă la guvernare, subiectul Schengen va fi închis pentru următorul deceniu”, a concluzionat Ştefănuţă, cu trimitere la faptul că AUR ar putea ajunge la putere în România.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.