Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, la Varşovia, în cadrul întâlnirii oficiale cu premierul polonez, că s-a discutat despre ”mecanismele interne pe care le pot folosi cele două ţări şi despre mecanismele Uniunii Europene pe care le pot accesa pentru a facilita şederea şi integrarea cât mai bine în societate a refugiaţilor din Ucraina”. Premierul României a mai spus că s-a discutat şi despre întârirea şi descurajarea pe flancul estic al Alianţei Nord Atlantice şi a arătat că doreşte ca un nou pachet de forţe să fie deplasat în ţara noastră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul a afirmat în declaraţia comună că întâlnirea celor două Guverne are loc într-un moment care ”nu credea să se mai întâmple vreodată în Europa, cel mai de amploare conflict care are loc după cel de-al doilea război mondial”. 

”Am condamnat împreună agresiunea forţelor armate ruse în Ucraina, o agresiune complet nejustificată, ilegală, în care nu s-au mai respectat nici legile internaţionale şi nici suveranitatea şi integritatea unui stat independent”, a spus premierul Ciucă, arătând că cele două ţări şi-a exprimat susţinerea pentru poporul ucrainean. 

Despre valul mare de refugiaţi care vin în România şi Polonia, premierul Nicolae Ciucă a spus că s-a discutat despre ”mecanismele interne pe care le pot folosi şi despre mecanismele Uniunii Europene pe care le pot accesa pentru a facilita şederea şi integrarea cât mai bine în societate”. 

Nicolae Ciucă a spus că s-a discutat despre întârirea şi descurajarea pe flancul estic al Alianţei Nord Atlantice.

”Avem măsuri pe care le-am derulat împreună, o structură militară poloneză care face parte din brigada multinaţională în România, avem o structură care face parte din grupul de luptă de pe teritoriul polonez şi am discutat cu domnul prim-ministru ca, odată cu sporirea forţelor aliate în zona Mării Negre şi desigur în Polonia şi a Mării Baltice, să analizăm şi să putem să avem un nou pachet de forţe care să fie deplasat în ţara noastră. Am obţinut acordul domniei sale pentru ca o subunitate să fie parte a grupului al cărei naţiune cadru va fi Franţa”, a mai spus premierul Ciucă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.