Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă a declarat joi, după şedinţa conducerii partidului, că interzicerea cumulului salariului cu pensia este un subiect care s-a discutat de mai multe ori în spaţiul public şi că, dacă vor găsi o soluţie care să respecte toate prevederile legale, sunt de acord să o pună în aplicare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este un subiect care s-a discutat de mai multe ori în spaţiul public, este un subiect care de fiecare dată s-a preluat în dezbaterea politică şi s-a încercat o anume evidenţiere a acestui subiect”, a spus preşedintele PNL.

”Ştim cu toţii ca s-a încercat să facem în aşa fel încât să se interzică cumulul pensiei cu salariul. Există şi o decizie a CCR în acest sens în care celor care doresc sa muncească sa nu li se interzică dreptul la muncă. Dacă vom găsi o soluţie care sa respecte toate prevederile legale suntem de acord sa o punem în aplicare”, a arătat Ciucă.

Reacţia preşedintelui PNL a venit după ce liderul PSD Marcel Ciolacu anunţă miercuri pe Facebook că ar trebui eliminate toate acele „bonusuri de lungă durată” din sectorul bugetar, iar toate ministerele şi celelalte instituţii ar trebui să facă o restructurare a posturilor ocupate de angajaţi care, pe lângă salariu, primesc şi pensie de la stat.

Ciolacu mai afirmă că este o sfidare să-i vedem pe acei „tineri pensionari” reangajaţi la stat, uneori pe aceeaşi funcţie, pentru a cumula mai multe venituri, în timp ce restul cetăţenilor muncesc din greu pentru un salariu sau au muncit o viaţă pentru a-şi câştiga cuvenita pensie”. ”Solicit deci o curăţenie generală în cheltuielile publice. Nu tăiem nimic de la investiţii”, mai spune Ciolacu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.