Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat miercuri, la ceremonia de semnare a contractelor finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, apelul de proiecte „Dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a unităţilor de învăţământ preuniversitare şi a unităţilor conexe”, că aocarea de fonduri pentru educaţie este o investiţie în noi înşine şi în viitorul nostru, o investiţie care merită şi trebuie făcută. ”Niciun ban nu trebuie precupeţit pentru viitorul copiilor noştri şi viitorul societăţii noastre şi am înţeles la nivelul Coaliţiei că trebuie să procedăm pentru a putea să fim în măsură să demaram aceste proiecte”, a mai spus Ciucă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ne aflăm, astăzi, în faţa unui moment fără precedent, semnarea contractelor de finanţare pentru cea mai mare investiţie în Educaţie de până acum aşa cum s-a precizat peste un miliard de euro, din PNRR, pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a şcolilor din România. Proiectul de ţară România Educată a fost iniţiat de preşedintele României Klauss Iohannis în 2016. Un proiect extrem de ambiţios, care şi-a propus să producă o schimbare profundă în sistemul de educaţie românesc, cu scopul final de a a oferi tuturor copiilor şansa de a avea educaţie şi o viaţă mai bună”, a spus preşedintele Senatului în cadrul evenimentului.

Nicolae Ciucă a arătat că ”România Educată” a pornit de la premisa ca toţi copiii să aibă acces la o educaţie de calitate”.

”Educaţia este un drept fundamental al omului şi este esenţială pentru o societate democratică şi prosperă. Educaţia este piatra de temelie pe care se construiesc toate celelalte aspecte ale vieţii noastre. În ultimele luni, România Educată prinde forme concrete. Adoptarea de către Parlament şi promulgarea de către Preşedinte ale celor două Legi ale Educaţiei au creat cadrul normativ de desfăşurare a procesului educaţional. Prin semnarea acestor contracte de finanţare, astăzi, peste 5.600 de unităţi din mediul pre-universitar vor fi dotate cu mobilier nou, cu laboratoare de informatică şi de ştiinţe, cu cabinete şcolare noi, ateliere de practică şi cu echipamente IT. Altfel spus, elevii din aceste şcoli vor beneficia de cele mai bune condiţii pentru a-şi desfăşura activitatea educaţională”, a spus liderul PNL.

Ciucă a menţionat că ”este important de precizat că unităţile de învăţământ vizate spre a fi modernizate se află atât în mediul rural, cât şi cel urban. Fondurile sunt disponibile inclusiv pentru învăţământ profesional şi tehnic, iar echipamentele vor putea folosite şi în activităţile extraşcolare.

El a afirmat că apreciază de asemenea, că în elaborarea metodologiei de acordare a acestor fonduri s-au pus prioritate pe şcolile din zonele defavorizate.

”Este extrem de important să ne asigurăm că toţi copii din ţara noastră beneficiază de condiţii optime şi că reducem disparităţile dintre urban si rural”, a subliniat preşedintele Senatului. Nicolae Ciucă a menţionat că, în calitate de prim-ministru a discutat toate aceste aspecte care au vizat îndeplinirea jaloanelor şi ţintelor din PNRR astfel încât să putem atrage şi să beneficiem de aceste fonduri şi a pus accent pe investiţii.

”Prin urmare, am participat în nenumărate rânduri la semnarea contractelor de investiţii,Alocarea de fonduri pentru educaţie este o investiţie în noi înşine şi în viitorul nostru, o investiţie care merită şi trebuie făcută. Niciun ban nu trebuie precupeţit pentru viitorul copiilor noştri şi viitorul societăţii noastre şi am înţeles la nivelul Coaliţiei că trebuie să procedăm pentru a putea să fim în măsură sa demaram aceste proiecte dar daţi-mi voie să recunosc ca niciodată nu m-am bucurat mai mult decât mă pot bucura astăzi când semnam contracte de investiţii în viitorul copiilor noştri în viitorul României. Este clar şi cu toţii am considerat educaţia si sănătatea ca fiind priorităţile zero ale României, este clar că educaţia este cheia pentru un viitor mai bun. ”, a mai spus Ciucă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.