Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat miercuri în deschiderea Congresului PPE că România este un furnizor de securitate şi de predictibilitate, care asigură siguranţa graniţelor UE şi NATO şi, din acest motiv, are pe deplin dreptul să devină membru deplin al spaţiului Schengen. El a sunliniat că ţara noastră şi-a îndeplinit obligaţiile şi de aceea are un interes legitim pentru ca acest obiectiv să devină realitate. ”Vă mulţumim că aţi inclus acest subiect în manifestul electoral pe care îl vom vota mai târziu, în cursul zilei de astăzi”, a mai arătat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pentru români, un subiect extrem de important este finalizarea aderării la Spaţiul Schengen. Securitate a graniţelor europene este foarte importantă pentru că este vorba de siguranţa noastră, a copiilor noştri şi a democraţiilor liberale. România este un furnizor de securitate şi de predictibilitate, care asigură siguranţa graniţelor UE şi NATO şi, din acest motiv, are pe deplin dreptul să devină membru deplin al spaţiului european”, a declarat Nicolae Ciucă în cadrul Congresului.

Liderul liberal a arărat că ”peste 120 de miliarde de dolari îi reprezintă contribuţia noastră”.

”De aceea merităm respect şi cetăţenii noştri nu trebuie să stea la coadă ca să pătrundă în spaţiul Schengen. Ne-am îndeplinit obligaţiile şi de aceea avem un interes legitim pentru ca acest obiectiv să devină realitate şi vă mulţumim că aţi inclus acest subiect în manifestul electoral pe care îl vom vota mai târziu, în cursul zilei de astăzi”, a subliniat Ciucă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.