Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă declară miercuri că Republica Moldova şi Ucraina fac astăzi un nou pas pe drumul lor european. ”Salut decizia Comisiei Europene de a recomanda Consiliului European începerea negocierilor de aderare la UE pentru cele două state”, spune liderul PNL. El arată că a transmis întreaga sa susţinere pentru parcursul european al vecinilor noştri şi în cadrul întrevederilor pe care le-am avut cu preşedintele Volodîmîr Zelenski şi cu preşedinta Maia Sandu. ”Locul Republicii Moldova şi al Ucrainei este în Uniunea Europeană”, subliniază Ciucă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Republica Moldova şi Ucraina fac astăzi un nou pas pe drumul lor european. Salut decizia Comisiei Europene de a recomanda Consiliului European începerea negocierilor de aderare la UE pentru cele două state. În decembrie, liderii UE vor dezbate această recomandare şi vor lua o decizie care ar putea marca începutul unui nou capitol pentru marea familie europeană”, afirmă Nicolae Ciucă într-o postare pe Facebook.

Ciucă arată că ”pentru Partidul Naţional Liberal, deschiderea negocierilor de aderare la UE cu Ucraina şi Republica Moldova este o prioritate pe care şi-au asumat-o”.

”Am transmis întreaga mea susţinere pentru parcursul european al vecinilor noştri şi în cadrul întrevederilor pe care le-am avut cu preşedintele Volodîmîr Zelenski şi cu preşedinta Maia Sandu. Locul Republicii Moldova şi al Ucrainei este în Uniunea Europeană. Acest drum pe care îl parcurg acum spre integrare nu este doar despre politici şi tratate, ci este despre familii, comunităţi şi visuri care se împletesc într-un destin comun. Vă vom fi alături, neclintit!”, spune Ciucă.

Comisia Europeană recomandă Consiliului European să deschidă negocierile de aderare cu Republica Moldova şi Ucraina, având în vedere rezultatele obţinute de cele două ţări, după ce Chişinăul şi Kievul vor adopta unele reforme esenţiale, a anunţat miercuri preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.