Prim-ministrul Nicolae Ciucă a primit-o, vineri, la Palatul Victoria, pe preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, cu ocazia vizitei oficiale în România, la invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis. Discuţiile au vizat o paletă extinsă de subiecte de actualitate şi consultări aprofundate pe teme de securitate energetică, gestionarea crizei refugiaţilor, asigurarea stabilitatii politice şi evoluţii ale situaţiei de securitate regională, în contextul agresiunii militare a Rusiei în Ucraina. Premierul Ciucă a subliniat importanta stabilitatii politice, in contextul crizelor suprapuse pe care le resimt cetăţenii Romaniei, Republicii Moldova şi populaţia celorlalte state.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica, Transgaz
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property
Potrivit unui comunicat al Executivului, discuţiile au vizat o paletă extinsă de subiecte de actualitate şi consultări aprofundate pe teme de securitate energetică, gestionarea crizei refugiaţilor, asigurarea stabilitatii politice şi evoluţii ale situaţiei de securitate regională, în contextul agresiunii militare a Rusiei în Ucraina.
 
Premierul României a salutat progresul Republicii Moldova in ceea ce priveste consolidarea perspectivei integrării în Uniunea Europeană, alături de Ucraina, prin obţinerea statului de stat candidat.
 
”Punctele cheie ce însoţesc această decizie, adoptate în Consiliul European, trebuie tratate cu deosebită atenţie, iar România va sprijini paşii necesari ce vizeaza reformele solicitate şi deschiderea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, a mentionat seful Executivului.
 
Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a subliniat importanta stabilitatii politice, in contextul crizelor suprapuse pe care le resimt cetăţenii Romaniei, Republicii Moldova şi populaţia celorlalte state. 
 
Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a mulţumit pentru sprijinul României, primit deja în situaţiile de criză  - ajutor material, umanitar, în produse energetice şi în susţinere politică pentru a atinge dezideratul conturării clare a drumului european al Republicii Moldova în care România a crezut întotdeauna şi pe care l-a sprijinit cu succes.
 
În acest context, este esenţial rolul guvernarii reformiste de la Chişinău, alături de dorinţa de prezervare a integrităţii şi transparenţei actelor guvernării şi de sprijinul deosebit la nivelul capitalelor statelor membre pentru a obţine această decizie din partea Uniunii Europene.
 
Cei doi înalţi oficiali au avut un schimb detaliat de idei în legătură cu situaţia securităţii regionale şi perspectivele impactului războiului din Ucraina şi a dezvoltărilor sale asupra chestiunilor umanitare, valurilor posibile de refugiaţi, stabilităţii politice, inflaţiei şi costurilor economice viitoare determinate de preţurile energetice şi deficitele datorate rupturilor în lanţurile de aprovizionare. 
 
Partea română a dat asigurări directe de sprijin şi a convenit mecanisme şi responsabili pentru soluţionarea problemelor cele mai importante şi stringente ale Republicii Moldova, în special domeniile securităţii şi menţinerii standardului de viaţă al cetăţenilor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.