Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că pasajul de Drajna va fi dat în folosinţă probabil la finalul lunii mai, cu cel puţin trei luni înainte de asumarea prin contract a finalizării lucrării, i-a transmis constructorul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am efectuat o vizită în judeţul Călăraşi. Am ales să merg la un producător agricol şi aici, la un producător industrial. Aş menţiona că în drum spre Călăraşi am oprit la Drajna pentru că era o coloană mare de maşini care era oprită la trecerea de cale ferată şi dacă am avut timpul necesar am oprit să văd cu decurg lucrările la pasajul de la Drajna. Şi am stat de vorbă cu constructorul, ceea ce este îmbucurător este faptul că s-a trecut deja la asfaltarea pasajului şi probabil, la finalul lunii mai, cu trei luni cel puţin înainte de asumarea prin contract a finalizării lucrării, podul va fi dat în folosinţă. Deci partea aceasta de aglomerare va fi rezolvată în luna mai. Constructorul a spus unde 15, 20 mai, eu am zis să fie la finele lunii mai, dar să fie. E o veste foarte bună”, a afirmat Nicolae Ciucă, miercuri la Călăraşi.

Premierul a vizitat şi Ferma Enigmar Agro SRL şi a discutat cu fermierii.

„La ferma din localitatea Alexandru Odobescu am putut sta de vorbă cu fermierii şi lucrătorii de acolo pentru că am vrut să vedem modul în care se folosesc banii europeni şi se derulează programele pe care şi le-a  asumat Guvernul să le finanţeze. Ceea ce mi-a rămas în minte, după discuţia avută, este faptul că agricultura românească şi eficientizarea agriculturii româneşti s-a făcut şi se face în continuare cu atragerea de fonduri europene, cu investiţii, cu agricultură pe suprafeţe mari şi un aspect venit din partea fermierilor – şi-au dat seama cât de importantă e asocierea şi realizarea culturilor pe suprafeţe mari”, a adăugat prim-ministrul. 

Şeful Executivului a discutat şi cu reprezentanţii companiei Gimart Import Export.

„În această după-amiază la compania Gimart am putut să văd la faţa locului o realitate că omul sfinţeşte locul, e o vorbă românească care iată aici, o afacere de familie începută în urmă cu 30 de ani şi vă doresc ani mulţi înainte cu aceeaşi putere de muncă. Cu un număr de angajaţi nu foarte mare, discutăm de până în 100 de oameni angajaţi, dar care iată produc echipamente şi utilaje de dimensiuni foarte mari pentru tot ceea ce înseamnă nave atât de fluviu, cât şi oceanice, de mare capacitate. Sunt echipamente mari de punte pe care le-am văzut în producţie, de la liniile cu strunguri care au peste 50 de ani vechime, dar domnul Gheorghe spunea că atunci când are ceva mai complicat de realizat apelează la ele. 8 strunguri vechi sunt acoperite într-o de producţie de un strung cu comandă numerică astăzi şi de aceea am putut să facem acest traseu de la componenta veche oarecum la această hală modernă, unde practic se finalizează produsele companiei dumnealor. E un exemplu de voinţă şi de ambiţie prin care, atât conducerea companiei, cât şi oamenii care lucrează aici, îl exprimă cu foarte mare satisfacţie şi e un exemplu că atunci când se doreşte ceva se poate realiza”, a conchis Ciucă. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.