Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă a avut marţi o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Mihai Popşoi, el arătând că faptul că prima sa vizită externă oficială este în România arată, încă o dată, relaţiile excelente pe care le avem. Nicolae Ciucă arată că în cadrul discuţiilor a reiterat susţinerea României pentru parcursul european al Republicii Moldova, inclusiv pe linia cooperării parlamentare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”M-am bucurat să îl primesc astăzi la Bucureşti pe ministrul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Mihai Popşoi. Faptul că prima sa vizită externă oficială este în România arată, încă o dată, relaţiile excelente pe care le avem şi faptul că ţara noastră rămâne principalul partener al Republicii Moldova”, a scris preşedintele Senatului pe Facebook.

Nicolae Ciucă arată că în cadrul discuţiilor a reiterat susţinerea noastră pentru parcursul european al Republicii Moldova, inclusiv pe linia cooperării parlamentare.

”Am reuşit împreună, în ultimii doi ani, să obţinem decizii istorice privind agenda europeană şi am încredere că europarlamentarii români vor continua să fie extrem de vocali în sprijinirea guvernului de la Chişinău în plan european”, a precizat Ciucă.

Preşedintele Senatului a mai spus că, în contextul războiului din Ucraina, autorităţile de la Chişinău au gestionat în mod profesionist numeroasele provocări de destabilizare a statului.

”L-am asigurat pe domnul ministru că securitatea Republicii Moldova rămâne o prioritate pentru România.Totodată, rămânem angajaţi să finalizăm proiectele comune importante de energie şi transport, care ajută Republica Moldova să se conecteze la Europa”, a subliniat preşedintele Senatului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.