Premierul Nicolae Ciucă a fost primit, miercuri, cu ceremonial oficial la Castellón de la Plana, unde a fost întâmpinat de premierul spaniol Pedro Sanchez. Şeful Executivului, alături de mai mulţi miniştri din Cabinet, participă la prima şedinţă comună a Guvernelor României şi Regatului Spaniei, prima reuniune interguvernamentală comună, care prefigurează aniversarea, în 2023, a 10 ani de la stabilirea Parteneriatului Strategic româno-spaniol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

 

Premierul Nicolae Ciucă a fost întâmpinat de premierul Pedro Sanchez, iar cei doi şefi de Guvern au salutat garda de onoare. 

Din delegaţia României, condusă de premierul Nicolae Ciucă fac parte ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu; ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr; ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, Attila Cseke; ministrul muncii şi solidarităţii sociale, Marius Budăi; ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila, şi ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Petre Daea.

Cei doi premieri vor avea o reuniune bilaterală iar în paralel se vor desfăşura reuniuni bilaterale ale miniştrilor de linie.

Va urma reuniunea plenară a delegaţiilor guvernamentale, în Sala de Porta Reuniones, din Palatul Congreselor. 

Miniştrii vor semna mai multe documente bilaterale: Memorandum de înţelegere între Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale din România şi Ministerul Muncii şi Economiei Sociale din Spania, Memorandum de înţelegere între ministerele afacerilor externe din România şi Spania,  Memorandum de înţelegere între Institutul Diplomatic Român şi Şcoala Diplomatică a Ministerului afacerilor externe, UE şi cooperării spaniol privind cooperarea în domeniul formării diplomaţilor, Memorandum de înţelegere între ministerele culturii din România şi Spania, Memorandum de înţelegere între ministerele afacerilor interne pe linia cooperării în situaţii de urgenţă, Memorandum de înţelegere privind cooperarea în domeniul agriculturii. Memorandum de înţelegere între ministerele sănătăţii din România şi Spania

În jurul orei 16.00, ora României, va avea loc o conferinţă de presă comună susţinută de premierul Nicolae Ciucă şi preşedintele Guvernului Regatului Spaniei, Pedro Sánchez Pérez-Castejón. 

Premierul Ciucă va avea în cadrul vizitei oficiale şi o întrevedere cu primarul localităţii Páramo de Boedo, Aurel Truţă şi o întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii de români din Regatul Spaniei. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.