Prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarat miercuri, după publicarea raportului misiunii voluntare complementare de evaluare privind implementarea de către România a acquis-ului Schengen, că pentru Guvernul României, reconfirmarea, prin raport, a faptului că îndeplinim cerinţele prevăzute de acquis-ul Schengen în domeniile vizând politica de vize şi protecţia datelor, precum şi a faptului că România este deosebit de activă în cooperarea judiciară în materie penală cu restul partenerilor europeni, reprezintă o nouă validare a meritelor noastre pentru a adera la Schengen. Ne bucură să constatăm că experţii europeni au apreciat în mod special modul în care ţara noastră respectă cu stricteţe legislaţia şi procedurile europene, mai spune premierul Ciucă, el exprimându-şi speranţa că aceste rezultate pozitive suplimentare vor face posibilă o decizie pozitivă privind aderarea României la Schengen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am primit cu satisfacţie raportul misiunii voluntare complementare de evaluare privind implementarea de către România a acquis-ului Schengen, publicat astăzi, raport care consemnează evaluările foarte bune ale experţilor europeni în urma vizitei pe care aceştia au avut-o în România şi la Istanbul, la 17 noiembrie 2022. Pentru Guvernul României, reconfirmarea, prin raportul publicat astăzi, a faptului că îndeplinim cerinţele prevăzute de acquis-ul Schengen în domeniile vizând politica de vize şi protecţia datelor, precum şi a faptului că România este deosebit de activă în cooperarea judiciară în materie penală cu restul partenerilor europeni, reprezintă o nouă validare a meritelor noastre pentru a adera la Schengen”, a transmis premierul într-un comunicat oficial.

Şeful Executivului mai arată: ”Ne bucură să constatăm că experţii europeni au apreciat în mod special modul în care ţara noastră respectă cu stricteţe legislaţia şi procedurile europene, făcând dovada unei infrastructuri tehnice exemplare, precum şi a unei pregătiri solide şi performante a personalului care gestionează aceste domenii, conform standardelor Schengen”.

Premierul afirmă că ”suntem cu atât mai îndreptăţiţi astăzi să sperăm că aceste rezultate pozitive suplimentare vor face posibilă o decizie pozitivă privind aderarea României la Schengen”.

”România aduce deja, după cum se vede şi din conţinutul acestui raport, o contribuţie solidă, profesionistă la securitatea acestui spaţiu şi a Uniunii Europene în ansamblu. Guvernul României rămâne angajat pe aceleaşi coordonate de seriozitate şi angajament pentru a contribui la siguranţa cetăţenilor europeni. Aderarea noastră la Schengen aduce o valoare adăugată incontestabilă în acest sens”, mai precizează Ciucă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.