Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, după ce a vizitat noul pod de la Dâmbovicioara, din judeţul Argeş, că, după 137 de ani, aici se construieşte un nou pod care nu va mai avea restricţii de tonaj. Potrivit liderului PNL, podul este construit atât cu bani europeni, cât şi cu fonduri de la bugetul naţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Suntem la podul de la Dâmbovicioara, este un proiect pe care am vrut să îl vedem, se apropie de final. Avem o activitate la Câmpulung ţi am folosit această oportunitate de a fi în zonă, să ne convingem şi de faptul că avem în sfârşit un proiect care începe şi se termină la timp. Dincolo de acest aspect este foarte important de subliniat faptul că este un proiect românesc, constructorul este român şi reuşim să punem laolaltă fondurile de investiţii de la  bugetul de stat cu fondurile europene. este un proiect finanţat pe Programul Păeraţional Insfrastructură Mare. Dacă nu mă înşel are o valoare de 46 milioane, dintre care 34 sunt fonduri europene”, a declarat Nicolae Ciucă.
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
Fostul premier s-a referit şi la absorbţia de bani europeni.
 
”Este un mesaj cât se poate de clar că atunci când se vrea cu adevărat, se poate şi din perspectiva mea, am vorbit de foarte multe ori că România a reuşit de la integrarea în UE să absoarbă aproximativ 54 miliarde, iar în anul 2022 am reuşit să atingem nivelul maxim, 11 miliarde, iar beneficiul în care putem să complmentăm cele două surse de finanţare, fonduri europene şi bugetul de stat, duc la realizarea unor astfel de investiţii, investiţii care reuşesc să scurteze itinerariile, reuşesc să fluidizeze traficul, reuşesc să asigure o importanţă mai mare astfel încât să poată să fie trecute astfel de poduri cu încărcătură mai mare, nemaiexistând limitările de greutate care existau pe vechiul pod, un pod care  aşa cum am văzut pe planşă, a fost construit în anul 1886 şi reuşim ca la 137 de ani să dăm în folosinţă un pod nou şi modern”, a precizat Ciucă.
 
În final, Nicolae Cucă a ţinut să mulţumească celor implicaţi în realizarea podului de la Dâmbovicioara, judeţul Argeş.
 
”Vreau să mulţumesc celor care s-au implicat în acest proiect, vreau să îi felicit pe constructori că s-au încadrat în timp şi sperăm şi calitatea să fie pe măsură, la finalul derulării acestei perioade de verificare şi testare şi la finele lunii noiembrie să avem circulaţia liberă pe acest pod. Este important pentru noi toţi să avem asigurată această infrastructură rutieră. Ne dorim foarte mul dezvoltarea ecomonică a ţării, ori ştim să arterele pe care se asigură potenţialul unei dezvoltări economice sunt aceste lucrări de infrastructură rutieră, feroviară”, a mai spus Ciucă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.