Prim-ministrul Nicolae Ciucă a a avut, vineri, o convorbire telefonică cu omologul său bulgar, Kiril Petkov. Cei doi au discutat despre agenda politică a momentului şi au convenit organizarea unei şedinţe comune de Guvern la Sofia, în septembrie-octombrie. Anterior acesteia, s-a stabilit o vizită a premierului bulgar la Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul anunţă, vineri, printr-un comunicat de presă, că premierul Nicolae Ciucă a discutat la telefon cu premierul Bulgariei, Kiril Petkov. 

”Cei doi premieri au abordat pe larg agenda bilaterală, insistând pe componentele de interconectare peste Dunăre şi dragare a şenalului navigabil al fluviului. Procesele europene curente, respectiv cooperarea pentru aplicarea Green Deal şi PNRR, s-au aflat, de asemenea, pe agenda discuţiilor. Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a abordat problema coridorului vertical dat de interconectorul de gaz Grecia-Bulgaria care dă substanţă proiectului BRUA (Bulgaria-România-Ungaria-Austria). Partea bulgară a subliniat prioritatea pe care o acordă acestui interconector”, a transmis, vineri, Guvernul.  

Sursa citată a precizat că premierul bulgar a lansat invitaţia organizării la Sofia, în lunile septembrie-octombrie, a unei şedinţe comune de guvern între România şi Bulgaria.  

Cei doi prim-miniştri au convenit că, anterior acestei şedinţe, în cel mai scurt timp, va avea loc o vizită a premierului bulgar Kiril Petkov la Bucureşti, însoţit de ministrul Transporturilor şi Energiei, pentru a pregăti acordurile viitoarei şedinţe de guvern.  

”Cei doi şefi de guvern au împărtăşit evaluări asupra situaţiei de securitate din regiune, din estul Ucrainei şi de la Marea Neagră”, a mai prcizat Guvernul.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.