Premierul Nicolae Ciucă a declarat, luni, la intrarea în şedinţa PNL, despre evoluţia situaţiei de securitate din Ucraina, că ”există pregătite măsuri astfel încât să putem să asigurăm sprijinul necesar unui flux de refugiaţi, inclusiv partea de repatriere”, însă ”până în acest moment nu avem nicio solicitare”. Premierul a mai arătat că România este pregătită să primească un ”număr destul de mare” de refugiaţi”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nicolae Ciucă a afirmat, despre situaţia din Ucraina şi ultimele atacuri venite din partea separatiştilor, că ”toate aceste informaţii le primesc din surse deschise”.

”În acest moment, când discutăm, nu am reuşit să avem încă o analiză cu instituţiile de specialitate”, a afirmat şeful Executivului.

Premierul a mai declarat că nu există o solicitare pentru repatrierea românilor din acea zonă.

”Există doar comunicatul MAE, şi, în funcţie de solicitări, suntem pregătiţi să acţionăm ca atare. Există pregătite măsuri astfel încât să putem să asigurăm sprijinul necesar unui flux de refugiaţi, inclusiv partea de repatriere. Până în acest moment nu avem nicio solicitare”.

Întrebat care este numărul maxim de refugiaţi care ar putea fi primit de România, premierul a spus: ”Un număr destul de mare”.

Ministerul Afacerilor Externe a recomandat cetăţenilor români evitarea oricărei deplasări în Ucraina, în contextul evoluţiilor de securitate din proximitatea Ucrainei şi din regiunea Mării Negre.

MAE mai recomandă să ia în considerare părăsirea teritoriului acestui stat cât mai curând. Totodată, MAE continuă să recomande ferm evitarea deplasărilor în Peninsula Crimeea şi în zona de est a Ucrainei, respectiv în regiunile Doneţk şi Lugansk, precum şi în zona de frontieră a Ucrainei cu Federaţia Rusă şi Belarus, reamintind că situaţia de securitate se menţine tensionată şi fluidă.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.