Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, în şedinţa de Guvern, că a convenit ca la nivelul structurilor din Ministerul de Finanţe să se producă o serie de înlocuiri la nivelul conducerii. El a arătat că tste obligaţia noilor conduceri să pună în valoare tot ceea ce au pus la dispoziţie, factura electronică, radarul mărfurilor, instrumente care sunt funcţionale, pentru a avea o colectare cât mai corectă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Am convenit ca la nivelul structurilor din Ministerul de Finanţe care au în responsabilitate colectarea banilor la bugetul de stat să se producă o serie de înlocuiri la nivelul conducerii instituţiilor - aici mă refer la ANAF, Vamă şi la Marii contribuabili. În felul acesta am convingerea că împreună cu echipa de conducere a ministerului şi cu toate măsurile pe care le-am luat în ceea ce priveşte implementarea sistemelor digitale pentru monitorizarea şi evaluarea riscurilor la nivelul acestor instituţii să asigurăm o colectare pe măsura aşteptărilor şi asumărilor din programul de guvernare”, a spus premierul în şedinţa de Guvern. Nicolae Ciucă a arătat că, ”atunci când au preluat guvernarea şi au discutat de măsurile de creştere a veniturilor, au convenit cu toţii că vor introduce măsuri de colectare”. ”Am vorbit de factura electronică, de radarul mărfurilor. Toate aceste instrumente sunt funcţionale. Probabil că nu funcţionează în conformitate cu potenţialul lor. Atrag atenţia noilor conducători că este obligaţia lor să pună în valoare tot ceea ce am pus la dispoziţie pentru a avea o colectare cât mai corectă”, a arătat premierul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.