Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a anunţat luni că după ora 13.00 vor avea loc discuţii la nivelul Guvernului şi ulterior, în această după-amiază, în coaliţie, pe cifrele pe care le vor pregăti ministerele de linie, privind măsurile fiscale care trebuie luate pentru încadrarea în ţinta de deficit bugetar. Despre eliminarea facilităţilor pentru construcţii şi agricultură, Nicolae Ciucă a spus că aceste măsuri trebuie să fie rezultatul dialogului pe care îl au cu domeniul asupra căruia intenţionează să se intervină.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nicolae Ciucă a declarat că în şedinţă s-a discutat despre subiectul care a făcut obiectul dezbaterii pe măsuri fiscale. ”În cadrul Biroului am convenit să avem astăzi, după ora 13.00, discuţii la nivelul Guvernului şi ulterior, în această după-amiază, în coaliţie, pe cifrele pe care le vor pregăti ministerele de linie. Ca atare nu avem o decizie în acest sens”, a anunţat preşedintele PNL.

Ciucă a arătat că 4,4% este ţinta noastră de deficit, iar măsurile care au fost aprobate până în acest moment, la nivelul Guvernului, se ridică la valoarea de aproximativ 3 miliarde de lei.

”În acest sens, au fost discutate aspectele care ţin de posibilitatea de a obţine mai multe fonduri la buget, pentru a compensa aceste cheltuieli (..) referitor la taxarea suplimentară a jocurilor de noroc, taxa pe vicii, redevenţele şi tot ceea ce poate să constituie buget suplimentar la nivelul statului au fost analizate, ţinând cont de nevoia de menţinere a fondurilor pentru investiţii”, a spus liderul liberal.

Despre eliminarea facilităţilor pentru construcţii şi agricultură, Nicolae Ciucă a spus că ”de nenumărate ori a afirmat în spaţiul public că aceste măsuri trebuie să fie rezultatul dialogului pe care îl au cu domeniul asupra căruia intenţionează să intervină”.

”Ca atare, păstrarea dialogului, atât cu producătorii, cu procesatorii, cu investitorii, este absolut necesar înainte de a lua o decizie, de aceea daţi-mi voie să nu pronunţ niciun fel de abordare”, a spus Ciucă.

Liderul liberal a explicat că primul rând, trebuie să vedem fiecare domeniu ce aport are la bugetul de stat şi dacă avem domeniu care aduce plus valoare la bugetul de stat.

”Ar fi absolut impardonabil să intervenim şi să producem anumite distorsiuni în funcţionarea domeniului respectiv”, a arătat preşedintele PNL. 

”Pe de altă parte, partea aceasta de a discuta despre reducerea facilităţilor, trebuie să avem în vedere că în PNRR exista deja ca până la finalul anului 2026, treptat, să fie eliminate aceste facilităţi. Vă pot comunica, în baza dialogului pe care l-am avut cu mediul de afaceri, din partea dumnealor, indiferent de dimensiunea afacerii, au solicitat că indiferent de decizie, aceasta să fie una unitară. Ca atare, chestiunea este un absolut bazată pe chestiunea deciziei, aspectul deciziei guvernamentale trebuie să fie pe baza cifrelor de la nivelul bugetului şi în urma dialogului pe care îl vom avea cu mediul de afaceri”, a mai spus Nicolae Ciucă. 

Potrivit liderului PNL; ”termenul la care o să fie aplicate aceste măsuri, îl vor stabili după ce vor vedea care sunt proiecţiile de încasare la buget şi care este perspectiva rectificării bugetare bugetare din perioada imedediat următoare”. 

Despre afirmaţiile ministrului Finanţelor, Marcel Boloş privind ridicarea facilităţilor fiscale, Nicolae Ciucă a spus că au discutat şi au analziat în partid tot ce a înseamnt ieşirea în spaţiul public a ministrului liberal.

”A răspuns cât se poate de onest la întrebare şi a prezentat care pot fi ipotezele de lucru, pentru a găsi soluţia necesară. Ca atare, nu a vorbit despre nicio decizie, despre niciun fel de abordare, a fost doar ca oricare dintre noi, şi dvs vă faceţi un plan când vine vorba să luaţi o decizie pe un subiect anume. Deci nu a fost niciun fel de propunere”, a explicat Ciucă.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.