Preşedintele PNL Nicolae Ciucă, a declarat marţi, în conferinţa comună cu preşedintele PPE Manfred Weber, că semnul sub care se desfăşoară Congresul PPE este unul al unităţii, al solidarităţii şi al deciziilor pe care trebuie să le luăm pentru cetăţenii României. Preşedintele PNL a anunţat la că finalul Congresului PPE va fi aprobată strategia de campanie a popularilor europeni şi planul electoral.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

 

”Mă bucur foarte mult că am primit această decizie ca PPE să desfăşoare în următoarele trei zile Congresul Popularilor Europeni aici în Bucureşti. Este un semn de recunoaştere a importanţei pe care PNL o reprezintă în interiorul familiei polularilor europeni, în familia de centru dreapta a politicii europene şi în acelaşi timp este un semn de recujnoaştere a relevanţei pe care România o are pentru tot ceea ce înseamnă solidaritate, unitatea şi deciziile care vor fi luate pentru viitorul UE”, a spus preşedintele PNL.

Nicolae Ciucă a arătat că în Bucureşti vor avea peste 1.500 de reprezentanţi ai EPP din 44 de ţări.

”Avem prezenţi în Bucureşti 13 şefi de stat şi guvern, avem 740 de reprezentanţi ai mass-media acreditaţi la acest eveniment, iată importanţa pe care o reprezintă Congresul PPE la Bucureşti”, a mai spus el.

Nicolae Ciucă a ţinut să precizeze că important este să ne aducem aminte că în 2007 România a devenit membru cu drepturi depline al UE şi în acel moment, aspiraţiile erau cu totul altele şi decalajele erau destul de mari între ţara noastră şi UE.

”Astăzi discutăm de un context total diferit, de o Românie care a reuşit prin angajamentele politice să evolueze”, a subliniat Ciucă, precizând că dacă ne referim la PIB-ul per capita raportat la puterea de cumpărare a mediei eurppene, astăzi România este la 80% şi există potenţial să crească în continuare.

”Semnul sub care se desfăşoară acest congres este unul al unităţii, al solidarităţii şi al deciziilor pe care trebuie să le luăm pentru cetăţenii României, pentru tot ceea ce înseamnă siguranţa şi securitatea în perioada următoare, şi pe termen lung”, a mai spus Nicolae Ciucă.

El s-a referit şi la sprijinul PPE acordat reprezentanţilor noştri în Parlamentul European, pentru a-şi putea duce la bun sfârşit toate obiectivele.

Nicolae Ciucă a arătat că dezideratele Congresului PPE se referă la trei chestiuni foarte importante.

”Discutăm despre modul în care vom reuşi să luăm decizii pentru a susţine cetăţenii UE, cetăţenii României, pentru că aici este munca şi implicarea noastră de a face tot ce depinde de noi pentru a sprijin cetăţenii noştri. Al doilea deziderat, modul în care prezervăm valorile politicilor de centru dreapta, şi ele nu au avut alt obiectiv decât de a crea dezvoltare şi bunăstare. Şi, nu în ultimul rând, cel de-al treilea deziderat de a asigura securitatea internă şi externă a UE şi a fiecărei ţări în parte”, a declarat Ciucă.

Preşedintele PNL a anunţat la că finalul Congresului PPE va fi aprobată strategia de campanie a popularilor europeni şi planul electoral.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.