Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat miercuri, în dechiderea Congresului PPE, că ceea ce se întâmplă în Ucraina are un impact asupra noastră, a tuturor pentru că războiul acesta are de-a face cu sistemul nostru şi cu valorile democratice, are de-a face cu drepturile şi demnităţile umane. El a mai afirmat că România şi-a ajutat cât a putut vecinul. ”Din prima zi am fost alături de Ucraina şi de poporul ucrainean în lupta lor îndreptăţită pentru libertate împotriva agresiunii ruse. Am ajutat de asemenea şi Republica Moldova să facă faţă consecinţelor acestui război brutal”, a arătat Ciucă în discurs. El a ţinut să precizeze că Republica Moldova este o parte a Europei şi ar trebui să devină membră a Uniunii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Îmi face o deosebită plăcere să vă urez bun venit tuturor la Bucureşti, pentru această ediţie a congresului PPE din 2024. Este ocazia să dovedim încă o dată că suntem o familie politică puternică, unită şi pregătită să conducem Europa în anii ce vin. Când vom vota candidatul principal pentru alegerile europene, vom da dovadă de hotărâre şi putere pentru a gestiona provocările cu care noi, ca europeni, cetăţeni europeni, ne confruntăm”, a spus preşedintele PNL în deschiderea Congresului PPE.

”Vă mulţumesc că ne-aţi acordat încrederea dvs, că aţi avut încredere în Partidul Naţional Liberal pentru organizarea acestui congres foarte important. PPE se bucură de încredere şi popularitate aici, în România, din motive întemeiate. Mai întâi de toate, suntem susţinători ai valorilor şi principiilor europene, chiar şi în momente dificile”, a mai spus Ciucă.

Preşedintele PNL a subliniat că uniţi, s-au confruntat cu autocraţia, extremismele, populismele şi folosirea ilicită a forţei. ”În al doilea rând, am dat dovadă de solidaritate cu vecinii noştri atunci când aceştia aveau cea mai mare nevoie. Din prima zi am fost alături de Ucraina şi de poporul ucrainean în lupta lor îndreptăţită pentru libertate împotriva agresiunii ruse. Am ajutat de asemenea şi Republica Moldova să facă faţă consecinţelor acestui război brutal. Şi în ultimul rând, dar nu în cele din urmă, acţiunile şi măsurile noastre, care s-au tradus în măsuri economice, de securitate pentru cetăţenii noştri”, a spus Nicolae Ciucă.

Potrivit acestuia, în aceste momente dificile în care ne confruntăm cu un război la graniţele continentului european. PPE-ul a dat dovadă de un leadership extrem de pragmatic. ”Ceea ce se întâmplă în Ucraina are un impact asupra noastră, a tuturor. Războiul acesta are de-a face cu sistemul nostru şi cu valorile democratice, are de-a face cu drepturile şi demnităţile umane. Şi România şi-a ajutat cât a putut vecinul. I-am poftit pe refugiaţii ucraineni în casele noastre, i-am sprijinit şi i-am protejat în mod activ pe ei şi valorile europene. Şi, ca lideri politici ai PPE, am acordat sprijin politic, sprijin politic care rămâne crucial în acest context”, a afirmat Ciucă, adăugând că nu trebuie să uităm că Republica Moldova a fost profund impactată de război, au primit cel mai mare număr de refugiaţi pe cap de locuitor şi reprezintă o ţintă permanentă pentru tacticile de dezinformare şi atacurile hibride ale Rusiei şi au nevoie şi merită să primească sprijinul nostru constant. Suntem mândri de reformele pe care le-au făcut pe calea europeană.

”Republica Moldova este o parte a Europei şi ar trebui să devină membri ai Uniunii Europene cât de curând posibil şi le dorim bun venit aici, la Bucureşti, colegilor noştri din Ucraina şi din Republica Moldova. Europa are nevoile dvs. şi vă este alături doamnelor şi domnilor, în aceste vremuri grele”, a mai declarat Nicolae Ciucă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.