Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, miercuri, în vizita la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, unde a mers împreună cu preşedintele României, Klaus Iohannis, şi cu prim-ministrul Regatului Belgiei, Alexander De Croo, că trăim vremuri dificile, pe care nu am crezut că le vom mai trăi în secolul 21. ”Trebuie să fim pregătiţi pentru o criză de durată şi pentru situaţia în care această criză se va extinde mai aproape de graniţa noastră”, a menţionat Ciucă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Trăim vremuri dificile, pe care nu am crezut că le vom mai trăi în secolul 21. Trebuie să fim pregătiţi pentru o criză de durată şi pentru situaţia în care această criză se va extinde mai aproape de graniţa noastră”, a spus premierul în discurs.

Şeful Executivului a mulţumit premierului belgian pentru contribuţia la deciaia NATO de implementare a planului de răspuns gradual.

”Trebuie să creăm şi să consolidăm o postură de apărare şi descurajare eficientă în flancul de est al NATO”, a afirmat premierul Ciucă, adăugând că se bazează pe sprijinul Belgiei pentru noua formă a conceptului strategic NATO care trebuie să coprindă ameninţarea Rusiei sub forma ei reală şi necesită întărirea prezenţei permanente a NATO pe flancul estic.

Premierul a mai declarat că ”trebuie să luăm în serios apărarea şi să o reflectăm în deciziile noastre”.

”Este timpul să trecem de la prezenţa înaintată, la apărarea înaintată şi la implementarea deciziei luate de liderii noştri, la Summit-ul extraordinar de la Bruxelles”, a arătat el.

Nicolae Ciucă a mai afirmat că invazia Rusiei în Ucraina este ”cea mai gravă ameninţare la adresa securităţii euroatlantice din ultimii ani”.

”Condamnăm ferm invazia masivă din Ucraina, condamnăm atacurile nemiloase ale trupelor ruseşti asupra civililor, încălcând prevederile legilor internaţionale şi ale umanităţii şi deplângem pierderile tragice de vieţi omeneşti, suferinţele enorme şi distrugerile provocate de invazia ilegală, neprovocată şi nejustificată a Rusiei”, a spus premierul României.

Premierul a mai spus că este datoria noastră să ajutăm refugiaţii ucraineni, familile lor şi pe cei strămutaţi. ”Suntem alături de Ucraina”, a arătat Ciucă, afirmând că atât NATO cât şi UE sunt solidare cu poporul ucrainean. 

”Aliaţii sunt uniţi pentru a sprijini întru totul suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, în graniţele recunoscute internaţional”, a menţionat premierul, arătând că ”acţiunile agresive ale Rusiei au determinat aliaţii să activeze planurile NATO pentru apărare, pentru a proteja Alianţa. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.