Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, miercuri, în şedinţa de Guvern, că joi urmează să aibă loc o nouă întâlnire în cadrul comitetului interinstituţional, pe tema măsurilor din energie, urmând ca apoi Executivul să comunice aceste măsuri care ”vin să asigure un set de mecanisme, astfel încât protejarea populaţiei şi a economiei să se realizeze pe o perioadă mai lungă de timp”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suntem aproape de finalizarea pachetului de măsuri la nivelul Guvernului, pentru a continua măsurile de protecţie a populaţiei şi a economiei, faţă de evoluţia preţurilor la energie şi gaze”, a declarat premierul, în şedinţă.

Nicolae Ciucă a arătat că a avut analize desfăşurate la nivelul ministerelor Energiei, Finanţelor, Mediului, Muncii, Economiei şi Antrprenoriatului şi Turismului, precum şi discuţii în cadrul comitetului interministerial.

”În acest moment, am avut de asemenea întâlnire la nivelul coaliţiei, măsurile fiind în principiu finalizate, mâine urmează să desfăşurăm o nouă întâlnire în cadrul comitetului interinstituţuţional, urmând ca apoi să comunicăm aceste măsuri care, încă odată vin să asigure un set de mecanisme, astfel încât protejarea populaţiei şi a economiei să se realizeze pe o perioadă mai lungă de timp”, a mai afirmat şeful Executivului. 

Ministrul Finanţelor Publice, Adrian Câciu a anunţat, marţi, după şedinţa coaliţiei,  că liderii coaliţiei au validat în şedinţa de marţi propunerea sa ca de scădere temporară cu 50% a accizei la combustibil, care ar reduce preţul la pompă imediat cu peste 1 leu.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.