Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă a anunţat luni că în şedinţa conducerii PNL a fost dat un vot de respingere pentru proiectul PNL privind ridicarea pragului parlamentar, înregistrându-se doar o abţinere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am avut şedinţa Biroului Executiv, în care am discutat şi am supus votului respingerea proiectului de lege iniţiat de aproximativ 15 parlamentari PNL pentru ridicarea pragului parlamentar. A fost o respingere aproape unanimă, o singură abţinere”, a spus liderul liberal.

Nicolae Ciucă a arătat că, din dezbatere a reieşit foarte clar poziţia PNL pentru a menţine procesul de consolidare a democraţiei prin susţinerea unei reprezentativităţi cât mai mari la nivelul instituţiei parlamentare.

”De asemenea, a fost aprobată recomandarea retragerii acestui proiect”, a spus Ciucă. Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu (PNL), declara recent că nu ar opta pentru creşterea pragului electoral de la 5 la sută la 7 la sută, aşa cum prevede un proiect de lege iniţiat de doi parlamentari, unul de la PNL şi celălalt de la PSD.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.