Preşedintele PNL, preşedintele Senatului Nicolae Ciucă a analizat marţi, împreună cu Luca Niculescu, procesul de aderare la OCDE, el arătând că evoluţiile sunt bune până în acest moment, atât pe linia Executivului, cât şi pe cea a Legislativului. Trebuie să menţinem o atenţie sporită şi un ritm constant de îndeplinire a condiţiilor de aderare pentru că acestea nu fac altceva decât să ajute România să se dezvolte, a mai spus liderul liberal, el menţionând că în acelaşi timp trebuie să depunem mai multe eforturi pentru a explica, în termeni mai puţin tehnici, cetăţenilor României, beneficiile uriaşe pe care le poate aduce aderarea la această organizaţie de prestigiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am făcut, astăzi, împreună cu coordonatorul naţional pentru procesul de aderare la OCDE, Luca Niculescu o trecere în revistă a etapelor pe care le-am parcurs şi paşii de urmat pentru a ne atinge acest important obiectiv de ţară. Este o muncă de durată, dar care va aduce beneficii importante României”, a scris preşedintele PNL pe Facebook.

Nicolae Ciucă arată că ”a fost o evaluare de ordin tehnic, având în vedere că a început acest proces, anul trecut, de la Guvern, în calitate de prim ministru, iar acum implicarea sa este diferită, din perspectiva rolului Parlamentului ca partener instituţional dedicat îndeplinirii acestui obiectiv politic major al României”.

”Evoluţiile sunt bune până în acest moment, atât pe linia Executivului, cât şi pe cea a Legislativului. Inclusiv la nivelul Comisiei speciale pentru sprijinirea procesului de aderare la OCDE din care fac parte, lucrurile sunt în grafic. Trebuie să menţinem o atenţie sporită şi un ritm constant de îndeplinire a condiţiilor de aderare pentru că acestea nu fac altceva decât să ajute România să se dezvolte. În acelaşi timp trebuie să depunem mai multe eforturi pentru a explica, în termeni mai puţin tehnici, cetăţenilor României, beneficiile uriaşe pe care le poate aduce aderarea la această organizaţie de prestigiu”, a spus Ciucă.

Preşedintele PNL a menţionat că pentru România va fi, cu siguranţă, după aderarea ţării la NATO şi UE, un al treilea factor de modernizare şi dezvoltare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.