Nicolae Ciucă a declarat, luni, după şedinţa conducerii PNL, că a sperat că va reuşi să cristalizeze o soluţie politică, pentru un guvern minoritar PNL, însă, în urma anunţului celui două partide, USR şi PSD de azi, s-a decis în BEx depunerea mandatului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aşa cum am afirmat de săptămâna trecută, inclusiv sâmbătă, am pornit în toate demersurile de la realitate, şi realitatea matematică este cea pe care o cunoaştem cu toţii. Am sperat că prin demersurile pe care le-am deprins că voi reuşi să cristalizez o soluţie politică astfel încât să primesc acordul pentru un guvern minoritar în Parlament”, a spus Ciucă, după şedinţa partidului.

El a arătat că a văzut decizia celor două partide, de astăzi, USR şi PNL că nu vor vota un guvern minoritar.

”Am discutat în Bex şi acesta a decis retragerea mandatului, motiv pentru care am să depun mandatul”, a spus el. Nicolae Ciucă a mai spus că speră ca partidele să înţeleagă prin ce trece ţara în acest moment.

”Fac din nou apel la maturitate şi stabilitate politică, pentru a se găsi o majoritare”, a afirmat el. Întrebat dacă va rămâne propunerea de premier, Nicolae Ciucă a spus că acestă decizie nu este a Partidului Naţional Liberal ci este o decizie pe care o va lua preşedintele României.

Ciucă a mai explicat că flexibilizarea mandatului însemna un alt mandat şi de aceea s-a decis depunerea mandatului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.