Preşedintele Comisiei Juridice din Senat, Şerban Nicolae, i-a transmis vineri, la Parlament, procurorului general, Augustin Lazăr, că preocuparea Ministerului Public pentru modificările legislative trebuie să scadă, în timp ce preocuparea pentru aplicarea legilor „aşa cum le dă Parlamentul” trebuie să crească.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Bănuiesc că preocuparea pentru modificări legislative inexistente între atribuţiile Ministerului Public să scadă şi preocuparea pentru aplicarea legilor aşa cum le dă Parlamentul să crească. Vreau să vă spun domnule procuror general că am fost foarte deranjat de faptul că dumneavoastră aţi făcut o declaraţie că MCV ar trebui să monitorizeze politicienii. Vreau să vă spun că dumneavoastră sunteţi într-un post prin voinţa a două persoane: ministrul Justiţiei, Prună şi preşedintele României, Iohannis. Două persoane, Raluca Prună care a propus avizul CSM-ului, în anumite situaţii de către un fost preşedinte a fost ignorat, şi preşedintele Klaus Iohannis. Toţi cei pe care îi vedeţi aici au ajuns în aceste funcţii ca urmare a votului unor zeci de mii de cetăţeni. Mie mi se pare că este profund nefiresc să faceţi asemenea aprecieri”, a precizat Şerban Nicolae.

Senatorul PSD i-a mai spus lui Augustin Lazăr că vrea să noteze faptul că este „foarte deranjat” de afirmaţia acestuia potrivit căreia MCV ar trebui să monitorizeze politicienii.

„Şi am să vă spun de ce. Vă respect în calitate de cetăţean al României, dar dumneavoastră nu aţi fost întrebat în calitate de cetăţean al României în uşa CSM, ci în calitate de procuror general, membru de drept prin Constituţie al CSM. Vreau să notaţi că sunt foarte deranjat de această afirmaţie şi în general de o serie de afirmaţii. Vreau să vă spun că nu mă interesează faptul că pe surse a apărut ştirea că urmează să am dosar la DNA pentru eventuală favorizare a făptuitorului. Şi în ceea ce priveşte legiferarea, nu am niciun fel de reţinere să fac orice fel de dezbatere deschisă cu oricine”, a completat social-democratul.

El a mai spus că, atunci când Augustin Lazăr face afirmaţii la adresa politicienilor din postura de procuror general, lucrurile sunt „foarte grave”.

”Dar respectul pe care eu vi-l acord dumneavoastră, aş vrea să fie reciproc. Nu pentru mine (...), dar în spatele meu se află zeci de mii de cetăţeni. Şi atunci când dumneavoastră faceţi declaraţii la adresa politicienilor din postura de procuror general al României, lucrurile sunt foare grave pentru că lumea înţelege că dumeavoastră aveţi dreptate şi că e ceva în neregulă cu toţi politicienii. Iar eu, personal, nu admit să îmi fie pusă la îndoială integritatea”, a conchis Şerban Nicolae. 

Augustin Lazăr a fost prezent, vineri, la Parlament pentru avizarea în comisii a bugetului Ministerului Public.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.