Ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, a transmis, după participarea la Consiliul miniştrilor de finanţe din UE (ECOFIN) de la Bruxelles, că în doar două săptămâni de la învestirea noului Guvern, România a adoptat cel mai important pachet fiscal din ultimii 15 ani, care transmite, inclusiv la Bruxelles, că direcţia este revenirea pe traiectoria sustenabilă a finanţelor publice. El şi-a exprimat convingerea că mesajul pozitiv din partea Comisiei Europene va transmite un semnal puternic şi agenţiilor de rating, iar reformele suplimentare pe care le pregǎteşte Guvernul în continuare vor întări credibilitatea noastrǎ în rândul partenerilor externi.
”Pachetul fiscal pentru reducerea deficitului bugetar duce România pe drumul corectării dezechilibrelor şi stabilizării economice. După reacţia pozitivă a pieţelor internaţionale, Comisia Europeană a apreciat angajamentul Guvernului român şi pasul important făcut în direcţia reformelor structurale, promovate pentru a creşte încrederea investitorilor în economia naţională”, a transmis Guvernul, pe Facebook.
În reuniunea Consiliului pentru Afaceri Economice şi Financiare al Uniunii Europene (Consiliul ECOFIN) şi în întrevederile cu oficiali europeni, ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, a transmis un semnal clar privind angajamentul României pentru responsabilitate fiscală şi consolidare bugetară.
”În doar două săptămâni de la învestirea noului Guvern, România a adoptat cel mai important pachet fiscal din ultimii 15 ani - un efort susţinut care transmite, inclusiv la Bruxelles, că direcţia este una clară: revenirea pe traiectoria sustenabilă a finanţelor publice. Sunt convins cǎ mesajul pozitiv din partea Comisiei Europene va transmite un semnal puternic şi agenţiilor de rating, iar reformele suplimentare pe care le pregǎtim în continuare vor întări credibilitatea noastrǎ în rândul partenerilor externi şi vor contribui la o reformǎ realǎ a ţǎrii,” a subliniat ministrul Finanţelor.
Guvernul României este determinat să continue reformele structurale, condiţie esenţială pentru accesarea banilor europeni şi reaşezarea economiei României pe baze sănătoase şi sustenabile, se menţionează în mesajul Executivului.
Consiliul miniştrilor de finanţe din UE (ECOFIN) a revizuit marţi traiectoria cheltuielilor nete ale României, având în vedere „lipsa de acţiune efectivă” a acesteia în cadrul procedurii de deficit excesiv iniţiate în 2020 şi a stabilit câteva praguri pentru cheltuielile nete, în timp ce primul termen pentru prezentarea unor măsuri eficiente este 15 octombrie 2025

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...