Ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, a discutat cu omologul francez, Bruno Le Maire, pentru obţinerea sprijinului Franţei în vederea aderării României la Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Alexandru Nazare a discutat, vineri, într-o teleconferinţă, cu omologul său francez, Bruno Le Maire, despre perspectivele economiei europene în 2021, stadiul implementării PNRR şi despre perspectivele României de aderare la Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), se arată îmtr-un comunicat al Ministerului Finanţelor.

Conform sursei citate, omologul francez şi-a declarat sprijinul pentru accederea României în OCDE şi pentru deschiderea unui canal de dialog permanent cu ministrul român de finanţe în vederea stabilirii etapelor de lucru ulterioare. "Contaţi pe sprijinul meu total în privinţa aderării la OCDE până la finalizarea cu succes a demersului României!”, a declarat ministrul francez.

Totodată, cei doi demnitari au împărtăşit opinii referitoare la necesitatea implementării cât mai rapide a Mecanismului european de Redresare şi Rezilienţă.

”În procesul de aderare la OCDE, România a făcut progrese importante şi contăm mai departe pe sprijinul Franţei. Orice întârziere în implementarea Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă (MRR) ar fi problematică pentru întreaga Uniune. Împărtăşim preocuparea Franţei pentru accelerarea implementării MRR, astfel încât accesul la finanţare să fie facil şi aibă loc la momentul potrivit pentru a sprijini relansarea economiilor europene. Guvernul României a făcut demersuri concrete pentru finalizarea PNRR în cel mai scurt timp posibil.”, a apreciat Alexandru Nazare, citat în comunicat.

Ministrul francez de finanţe, Bruno Le Maire, a acceptat invitaţia omologului român pentru o vizită de lucru la Bucureşti, de îndată ce relaxarea restricţiilor de călătorie cauzate de pandemia Covid-19 va permite acest lucru.

Potrivit sursei citate, discuţia dintre cei doi miniştri de finanţe face parte din seria de convorbiri iniţiată de Alexandru Nazare cu omologii săi din statele membre şi cu reprezentanţi ai Comisiei Europene.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.