Senatorul PSD Titus Corlăţean a citat, la dezbaterea moţiunii de cenzură, dintr-un punct de vedere al Guvernului, semnat de Ludovic Orban, în care se arăta că "ar fi necesar a se evita nu atât modificarea sistemului de scrutin, ele pot fi întotdeauna îmbunătăţite, ci modificarea lor frecventă sau cu cel puţin un an înainte de alegeri". "Am fost stupefiat să văd, să citesc că aceasta este poziţia Guvernului şi premierului şi am fost stupefiat să constat caracterul duplicitar şi fariseisc al guvernării PNL", a spus Corlăţean.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Titus Corlăţean a prezentat, la dezbaterea moţiunii de cenzură, un extras dintr-un punct de vedere al Guvernului României referitor la modificarea şi completarea legii 208/2015 privind alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului.
 
"Voi cita paragraful trei: <<Având în vedere că reglementarea vizează modificarea legislaţiei privind alegerile parlamentare, respectiv legea 208/2015, invederăm cele statuate de Comisia de la Veneţia, în codul bunelor practice în materie electorală cu privire la modificarea intempestivă şi cu mai puţin un an de zile înainte de alegeri ar fi necesar a se evita nu atât modificarea sistemului de scrutin, ele pot fi întotdeauna îmbunătăţite, ci modificarea lor freceventă sau cu cel puţin un an înainte de alegeri>>. Semnează Ludovic Orban, prim-ministrul României în poziţia adoptată de Guvernul României şi de domnul prim-ministru personal la Palatul Victoria", a afirmat Corlăţean.
 
El a criticat Guvernul PNL pentru duplicitate.
 
"Am fost stupefiat să văd, să citesc că aceasta este poziţia Guvernului şi premierului şi am fost stupefiat să constat caracterul duplicitar şi fariseisc al guvernării PNL", a spus el.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.