Ludovic Orban a afirmat că orice cetăţean va avea acces la tot ceea ce publică Monitorul Oficial, partea I şi a II-a, după ce a intrat în vigoare legea prin care MO în format electronic este disponibil în mod gratuit, liber şi continuu. „Toate actele normative emise de autorităţi vor putea fi cunoscute de cetăţeni direct”, a adăugat preşedintele Camerei Deputaţilor, la vizita pe care a făcut-o vineri la această instituţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Este un pas important în conformitate cu dreptul de informare publică al cetăţeanului şi cu transparenţa în funcţionarea autorităţilor şi instituţiilor publice. Practic, orice cetăţean va putea să folosească tot ceea ce publică Monitorul Oficial Partea I, Partea a II-a. Toate actele normative emise de autorităţi vor putea fi cunoscute de cetăţeni direct”, a afirmat Ludovic Orban, după vizita de vineri la Monitorul Oficial. 

La rândul său, directorul Monitorului Oficial Liviu Moraru a spus că legile vor putea fi citite direct pe calculator, în format PDF, portabil gratuit pe site.

„Prin Legea 57, care a apărut astăzi, Monitorul Oficial devine gratuit la publicare, copiere, reproducere. Deci toate legile vor putea fi citite pe calculatorul dumneavoastră într-un PDF portabil gratuit de pe site-ul nostru. Mulţumim domnului preşedinte că ne-a sprijinit şi suntem la datorie în apărarea interesului public şi a statului de drept”, a explicat Moraru.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri actul normativ pentru modificarea art. 18 din Legea nr. 202/1998 privind organizarea Monitorului Oficial al României, informează Administraţia Prezidenţială. Legea prevede că formatul electronic al Monitorului Oficial, partea I şi a II-a, este disponibil în mod gratuit, liber şi continuu, el fiind accesibil tuturor utilizatorilor în aceeaşi zi cu publicarea, inclusiv pentru căutare, salvare, distribuire şi imprimare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.