Deputatul Monica Berescu, propusă de Dacian Cioloş pentru Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, susţine că transformarea digitală este esenţială pentru a determina statul român să facă pasul decisiv către servicii electronice. Ea a precizat că experienţa sa de 11 ani în sectorul IT o va ajuta să conducă acest minister.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Monica Berescu scrie, luni, pe Facebook că a acceptat să facă parte din Cabinetul Cioloş într-un moment politic, social şi economic "extrem de dificil" pentru România şi că şi-a asumat un portofoliu complex. 
 
"Cred că experienţa pe care am acumulat-o în sectorul privat, în cei peste 11 ani în sectorul privat al IT&C, mă vor ajuta să înţeleg mai bine nevoile şi provocările acestui domeniu, cu potenţial uriaş pentru România. Pentru instituţiile statului, pentru simplificarea şi transparentizarea relaţiei dintre cetăţean şi instituţii, transformarea digitală este esenţială pentru a face tranziţia către cetăţenia digitală şi pentru a determina statul român să facă pasul decisiv către servicii electronice, interconectate care oferă transparenţă, trasabilitate şi reduc birocraţia", a precizat deputatul Monica Berescu. 
 
În ceea ce priveşte domeniul cercetării, Monica Berescu afirmă că îşi propune să aducă în minister experţi în domeniu care să o ajute să găsească soluţiile cele mai bune. 
 
Lista Cabinetului Cioloş şi programul de guvernare au fosti depuse luni la Parlament, conducerile celor două Camere urmând să stabilească data şedinţei în care va fi dat votul de învestitură.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.