Co-preşedintele USR PLUS Iaşi, deputatul Monica Berescu, susţine că Mihai Chirica şi-a numit luni doi viceprimari de faţadă şi că PNL a răsplătit trădarea, prin susţinerea în una din cele două funcţii a lui Cezar Baciu, exclus din USR PLUS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deputatul Monica Berescu a declarat luni, la scurt timp după desemnarea viceprimarilor Iaşiului, că edilul Mihai Chirica a fost disperat timp de câteva luni să treacă un buget local făcut pe genunchi şi că ”a fost în stare de orice pentru a obţine o majoritate în consiliu”.

Berescu consideră că desemnarea ca viceprimar a lui Cezar Baciu, consilier exclus din USR PLUS după ce a încălcat linia partidului la votul pe bugetul local, arată nu doar coruptibilitatea acestuia, ci şi faptul că PNL răsplăteşte trădarea.

”Cei care pierd sunt ieşenii, pentru că Mihai Chirica are doi viceprimari de faţadă. Cei doi vor fi folosiţi pentru ca primarul să îşi plătească poliţele şi mai ales pentru a face pe plac afaceriştilor din domeniul imobiliar, care sunt înfometaţi, după atâtea luni în care nu au existat hotărâri controversate pe masa consilierilor locali”, a mai afirmat deputatul Monica Berescu.

Consilierul USR PLUS Cezar Baciu, care a încălcat linia partidului şi a votat bugetul local, a fost ales luni viceprimar al municipiului, cu sprijinul PNL, în cealaltă funcţie de viceprimar fiind ales liberalul Daniel Juravle.

PNL a introdus proiectul alegerii celor doi viceprimari ai Iaşiului pe ordinea de zi a şedinţei de luni a Consiliului Local după ce a reuşit să formeze o majoritate, alături de PMP şi de consilierul Cezar Baciu, ales în septembrie 2020 pe listele USR PLUS.

Cezar Baciu a votat proiectul de buget local în urmă cu o lună, încălcând linia stabilită de USR PLUS. El a contribuit atunci decisiv la trecerea proiectului.

Baciu a fost ulterior exclus din USR PLUS, însă a contestat în instanţă această decizie. Până la emiterea unei sentinţe definitive, Baciu rămâne consilier local.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.