Deputatul USR PLUS Monica Berescu susţine că ultimele atacuri lansate vineri la Iaşi de premierul Florin Cîţu la adresa USR PLUS arată făţărnicia şi ipocrizia şefului guvernului, ea considerând că singura preocupare a lui Cîţu este să dea bine în faţa membrilor PNL, nu să refacă punţile cu USR PLUS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Monica Berescu a declarat că Florin Cîţu a venit la Iaşi pentru a certa din nou USR PLUS, nicidecum pentru a încerca să refacă punţile rupte cu acest partid în ultimele săptămâni.

"Ne-a acuzat a mia oară că ne-am aliat cu AUR, deşi până şi un începător în ale politicii înţelege că una este să faci alianţă, dar altceva sunt semnăturile la o moţiune de cenzură. Spune domnul Cîţu că nu am fi pro-europeni, dar uită că tocmai PNL este cel care dovedeşte o atitudine anti-democratică în Parlament prin încercările penibile de amânare a dezbaterilor la moţiunea de cenzură. Atacurile lui Florin Cîţu lansate la Iaşi arată făţărnicia şi ipocrizia şefului guvernului. El spune că e gata să reia discuţiile cu USR PLUS, dar în realitate singura sa preocupare este să dea bine în faţa membrilor PNL", a declarat deputatul USR PLUS, Monica Berescu.

Ea a precizat că din păcate pentru români, premierul Cîţu manifestă excese autoritare şi se comportă "ca şi cum ar fi stăpânul clasei politice, iar toţi cei care nu stau drepţi în faţa sa trebuie înlăturaţi".

Pe de altă parte, deputatul USR PLUS de Iaşi Monica Berescu afirmă că şeful Guvernului nu a fost capabil să gestioneze echipa care se ocupă de campania de vaccinare, dar acelaşi premier acuză USR PLUS că a pus beţe în roate vaccinării.

"Ar fi trebuit să demită prefecţii în judeţele unde campania de vaccinare nu a mers, dar şi pe membrii grupului de coordonare pentru rezultatele slabe. În schimb, Florin Cîţu îi păstrează în funcţii şi se plânge că trebuie să guverneze prin ordonanţe de urgenţă. Este o lipsă de bun-simţ să-l acuzi pe ministrul Sănătăţii de creşterea gradul de infectare, după ce în calitate de prim-ministru, Florin Cîţu a decis relaxarea restricţiilor şi a tolerat eşecul lamentabil al campaniei de vaccinare", a mai spus deputatul USR PLUS, Monica Berescu.

Aflat vineri la Iaşi, premierul Florin Cîţu a declarat că a crezut că stă la masă cu un partid european, referindu-se la USR PLUS, dar s-a înşelat, motivând că Dan Barna ar fi trebuit să intervină cu o zi în urmă în Parlament şi să nu asiste pasiv cum un liberal a fost bruscat în sala de plen.

Totodată, premierul Cîţu a precizat că este sigur că printre membrii şi votanţii USR PLUS sunt oameni cu viziuni democratice, care sunt dezamăgiţi de alianţa cu AUR şi le-a cerut acestora să se dezică de şefii USR PLUS, Dan Barna şi Dacian Cioloş.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.