Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, afirmă, luni, după tragedia din Turcia, că nu ne putem feri de calamităţile naturale, dar este foarte important felul în care unitatea şi solidaritatea ne ajută să trecem peste ele. Geoană anunţă, de asemenea, că NATO este în contact direct cu autorităţile turce pentru a oferi orice ajutor necesar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vreau, în primul rând, să îmi exprim solidaritatea faţă de poporul turc şi în acest moment cumplit. Nu ne putem feri de calamităţile naturale, dar este foarte important felul în care, în astfel de momente, unitatea şi solidaritatea ne ajută să trecem peste ele”, a scris, luni, Mircea Geoană, pe Facebook.

Secretarul general adjunct al NATO a transmis că Alianţa este în contact direct atât cu preşedintele Recep Erdogan, cât şi cu ministrul de Externe Mevlut Cavusoglu, ”pentru a oferi orice ajutor este necesar”.

”Vreau să salut, de asemenea, atitudinea şi reacţia României care, ca de fiecare dată când astfel de calamităţi au lovit ţări aliate, a fost printre primele state ce s-au mobilizat pentru a oferi asistenţă şi sprijin”, a mai transmis Geoană.

Turcia a trimis o solicitare oficială către NATO şi aliaţi pentru asistenţă în gestionarea consecinţelor cutremurului de luni.

Un cutremur foarte puternic, cu magnitudinea de moment evaluată de USGS la 7,8, s-a produs, luni dimineaţă, devreme, la adâncimea de 17,9 kilometri, în partea de sud a Turciei, în provincia Gaziantep, în apropiere de graniţa cu Siria. Bilanţul victimelor depăşeşte 2.300 de morţi în ambele ţări.

Un nou cutremur, de magnitudinea 7,5, a avut loc luni în sud-estul Turciei, la câteva ore după primul seism, potrivit Institutului american de geofizică USGS.

România a răspuns apelului de ajutor şi a trimis deja oameni şi materiale pentru a ajuta.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.