Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, condamnă escaladarea atacurilor aeriene ruse asupra Ucrainei, precum şi utilizarea de către Rusia a rachetelor balistice provenite din Coreea de Nord şi a dronelor din Iran. Geoană s-a referit şi la întărirea capacităţii de apărare a ţărilor aliante şi la ajutorul oferit Ucrainei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Alături de Secretarul General Jens Stoltenberg am reunit astăzi Consiliul NATO-Ucraina, ca urmare a valurilor de atacuri aeriene ruseşti împotriva civililor şi infrastructurii ucrainene. NATO condamnă ferm escaladarea atacurilor aeriene ruse asupra Ucrainei, precum şi utilizarea de către Rusia a rachetelor balistice provenite din Coreea de Nord şi a dronelor din Iran”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, Mircea Geoană.

Secretarul general adjunct al NATO afirmă că, deşi linia frontului rămâne relativ statică, la aproape doi ani de la începutul războiului purtat de Rusia în Ucraina, situaţia de securitate este din ce în ce mai complexă.

”În cadrul NATO însă luăm toate măsurile necesare pentru a apăra teritoriul nostru, iar unitatea Alianţei rămâne nezdruncinată”, a mai transmis Geoană.

Acesta reiterează ”determinarea de a întări propriile capabilităţi de apărare şi de a continua sprijinul pentru Ucraina”, referindu-se la faptul că, prin NATO, aliaţii, inclusiv România, cumpără până la 1.000 de rachete de apărare antiaeriană Patriot pentru a-şi completa stocurile, în timp ce continuă să susţină apărarea antiaeriană a Ucrainei.

”Germania a livrat recent Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană Patriot şi Skynex şi rachete suplimentare pentru apărarea antiaeriană IRIS-T. Regatul Unit trimite aproximativ 200 de rachete de apărare aeriană în Ucraina. Aliaţii continuă să ofere Ucrainei asistenţă militară, economică şi umanitară majoră şi pe parcursul anului 2024”, a mai scris Geoană.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.